Συνταγές
Black Forest – Εξαιρετική παρουσίαση και σίγουρα γεύση!
Η Συνταγή είναι από Xenia Eleftheriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπανι:
5 αυγά
1 κούπα μεγάλη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές σούπας κακάο
Λιγο Βανιλινη
Για την κρέμα:
1 ζαχαρούχο γάλα ( εγω εβαλα λιγο παραπανο)
1 μόρφατ φυτική σαντιγί
100 μλ κρεμα γαλακτος 35%
1 κουβερτούρα
( το μορφατ και το ζαχαρούχο γαλα τα εβαλα απο βραδύς στο ψυγειο )
Για το σιρόπι:
1 κουπα βραστο νερο
4-5 κσ σιροπι απο γλυκο κουταλιου βύσσινο
( ειχα ανοιχτο βαζακι, αλλιως θα εβαζα το σιροπι βυσσινο «Γιωτης»)
Σάλτσα βύσσινο:
300 γρ. καταψυγμενα βυσσινα
70-80 γρ. Ζαχαρη
15 γρ. Κορν φλαουρ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκίνησα με την σάλτσα . Εβαλα ολα τα υλικα μεσα σε μικρο κατσαρολακι τα εβαλα σε μετρια φωτιά συναιχεια ανακατευοντας ώσπου να παρουν μια βρασει. Υστερα την αφησα εξω να κρυώσει.
Για το παντεσπάνι: Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη καλά μέχρι να γίνουν μία άσπρη πηχτή κρέμα, προσθετουμε το Ηλιέλαιο τα χτυπάμε για λίγο ίσα να ανακατευτούν και σταματάμε το μίξερ . Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι το κακάο το μπέικιν και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά με απαλές κινήσεις στο μείγμα μας ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθούν.
Σε ένα ταψί στρογγυλό (26 ειχα εγω) βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις στην Κάτω θέση για 30 με 40 λεπτά.
Το αφημουμε ακρη να κρυωσει καλα.
Για την κρέμα: Χτυπάμε το Ζαχαρούχο με την μόρφατ μέχρι να αφρατέψει.Θα προσθέσουμε λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά ( την κουβερτούρα την ειχα λιωσει στο μπεν μαρι λιγο πιο νωρις και εφησα ελαφρον να κρυωσει). Ξεχωριστα χτυπησα την κρεμα γαλακτως και την εβαλα στην υπόλοιπη κρεμα.
Αφησα στο ψωγειο ελαφρος να κρυωσει και να σφίξει.
Αφού κρυώσει το παντεσπάνι θα το κόψουμε με πριονωτό μαχαίρι σε τρία κομμάτια, και ξεκινάμε να στήνουμε. Αν έχετε τσέρκι βολεύει πολύ.
Στρώνουμε το πρώτο κομμάτι το ραντίζουμε με το σιρόπι βάζουμε λίγη σαλτσα και σκεπάζουμε με κρέμα. Συνεχίζουμε το ίδιο με τα αλλα δύο κομμάτια.
Μετα την εβαλα να κρυωσει για 4-5 ωρες στο ψυγειο και υστερα εβγαλα το τσερκι και άλειψα τα πλαϊνά της τουρτας.
Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα και κερασάκια κατα προτίμηση. Εγω δεν ειχα και εβαλα σμέουρα .
Η Συνταγή είναι από Xenia Eleftheriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.