Connect with us

Συνταγές

Black Forest – Εξαιρετική παρουσίαση και σίγουρα γεύση!

Published

on

312360698 5574558605972418 589997907108465168 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Xenia Eleftheriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
Παντεσπανι:

5 αυγά
1 κούπα μεγάλη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές σούπας κακάο
Λιγο Βανιλινη

Για την κρέμα:
1 ζαχαρούχο γάλα ( εγω εβαλα λιγο παραπανο)
1 μόρφατ φυτική σαντιγί
100 μλ κρεμα γαλακτος 35%
1 κουβερτούρα
( το μορφατ και το ζαχαρούχο γαλα τα εβαλα απο βραδύς στο ψυγειο )

Για το σιρόπι:
1 κουπα βραστο νερο
4-5 κσ σιροπι απο γλυκο κουταλιου βύσσινο
( ειχα ανοιχτο βαζακι, αλλιως θα εβαζα το σιροπι βυσσινο «Γιωτης»)

Σάλτσα βύσσινο:
300 γρ. καταψυγμενα βυσσινα
70-80 γρ. Ζαχαρη
15 γρ. Κορν φλαουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκίνησα με την σάλτσα . Εβαλα ολα τα υλικα μεσα σε μικρο κατσαρολακι τα εβαλα σε μετρια φωτιά συναιχεια ανακατευοντας ώσπου να παρουν μια βρασει. Υστερα την αφησα εξω να κρυώσει.

Για το παντεσπάνι: Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη καλά μέχρι να γίνουν μία άσπρη πηχτή κρέμα, προσθετουμε το Ηλιέλαιο τα χτυπάμε για λίγο ίσα να ανακατευτούν και σταματάμε το μίξερ . Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι το κακάο το μπέικιν και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά με απαλές κινήσεις στο μείγμα μας ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθούν.

Σε ένα ταψί στρογγυλό (26 ειχα εγω) βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις στην Κάτω θέση για 30 με 40 λεπτά.
Το αφημουμε ακρη να κρυωσει καλα.

Για την κρέμα: Χτυπάμε το Ζαχαρούχο με την μόρφατ μέχρι να αφρατέψει.Θα προσθέσουμε λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά ( την κουβερτούρα την ειχα λιωσει στο μπεν μαρι λιγο πιο νωρις και εφησα ελαφρον να κρυωσει). Ξεχωριστα χτυπησα την κρεμα γαλακτως και την εβαλα στην υπόλοιπη κρεμα.
Αφησα στο ψωγειο ελαφρος να κρυωσει και να σφίξει.

Αφού κρυώσει το παντεσπάνι θα το κόψουμε με πριονωτό μαχαίρι σε τρία κομμάτια, και ξεκινάμε να στήνουμε. Αν έχετε τσέρκι βολεύει πολύ.
Στρώνουμε το πρώτο κομμάτι το ραντίζουμε με το σιρόπι βάζουμε λίγη σαλτσα και σκεπάζουμε με κρέμα. Συνεχίζουμε το ίδιο με τα αλλα δύο κομμάτια.

Μετα την εβαλα να κρυωσει για 4-5 ωρες στο ψυγειο και υστερα εβγαλα το τσερκι και άλειψα τα πλαϊνά της τουρτας.
Γαρνίρουμε με τριμμένη σοκολάτα και κερασάκια κατα προτίμηση. Εγω δεν ειχα και εβαλα σμέουρα .

Η Συνταγή είναι από Xenia Eleftheriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια υγιεινή συνταγή για να απολαύσετε καλαμάρι ψητό

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές1 ώρα ago

Μια εύκολη συνταγή για το γλυκό banoffee (μπανόφι) με μερέντα

Συνταγές3 ώρες ago

Αφράτα τσουρεκάκια που έχουν μπισκοτένια υφή – Πολύ απολαυστικά

Συνταγές5 ώρες ago

Μελιτζάνες νηστίσιμες με βάση σάλτσας σπιτικής πάπρικας στο φούρνο χωρίς καθόλου κόπο

Συνταγές7 ώρες ago

Η καλύτερη εποχή για να φτιάξουμε λαχταριστή νηστίσιμη χορτόπιτα

Συνταγές9 ώρες ago

Καλοκέραστο να’ ναι! Γιαουρτογλυκό ψυγείου εύκολο και δροσερό

Συνταγές23 ώρες ago

Φτιάχτε την καλύτερη συνταγή για κουλουράκια – είναι μαλακά μέσα, γίνονται εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές23 ώρες ago

Ρυζόγαλο – το αγαπημένο γλυκό για όλες τις ώρες που γίνεται ανάρπαστο!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πεντανόστιμο μπακαλιάρος πλακί με πατάτες – επειδή η παράδοση το θέλει!

Συνταγές1 ημέρα ago

Εύκολο σάμαλι και νηστίσιμο με άρωμα μαστίχας!

Συνταγές1 ημέρα ago

Εύκολα παραδοσιακά μελιτίνια Σαντορίνης κατευθείας από τις Κυκλάδες

Συνταγές1 ημέρα ago

Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών στο φούρνο χωρίς λάδι – χορτοφαγικά και θρεπτικά

Συνταγές1 ημέρα ago

Στριφτή τυρόπιτα κιχί από την Βόρεια Ελλάδα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα παιδιά θα το αγαπήσουν! Εύκολο και Δροσερό σιροπιαστό γλυκό με μία τέλεια κρέμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Σπιτικές λεμονάδες από φρέσκο χυμό λεμόνι – καλή σας απόλαυση

Συνταγές2 ημέρες ago

Τέλειο απολαυστικό γλυκό – ένα ανάλαφρο ρεβανί με ινδοκάρυδο και κρέμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Παραδοσιακά και ελληνικά – ντολμαδάκια στη γάστρα με φρέσκα μυρωδικά, ρύζι και πλιγούρι

Συνταγές2 ημέρες ago

Τόσο εύκολο! Ελάτε να φτιάξουμε μια ταπεινή και πολύ νόστιμη νηστίσιμη χορτόπιτα

Συνταγές2 ημέρες ago

Από τις ζύμες που δεν αλλάζω με τίποτα! Γίνεται πάρα πολύ τραγανή

Συνταγές2 ημέρες ago

Φοβερά κουλουράκια με βούτυρο γάλακτος

Συνταγές3 ημέρες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραίο και δροσερό γλυκάκι – κρέμα ψυγείου με ανανά για κάθε εορταστικό τραπέζι

Γλυκα3 ημέρες ago

Καταπληκτικό γλυκό στο ποτήρι με τσουρέκι που περίσσεψε!

Συνταγές3 ημέρες ago

Μπουκιά και απόλαυση! Σουπιές με σπανάκι και άγριο μάραθο

Συνταγές3 ημέρες ago

Ό,τι χρειάζεσαι για τα πασχαλινά κουλουράκια με μαστίχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Ψωμί με χαρούπι υγιεινό και πολύ νόστιμο

Συνταγές3 ημέρες ago

Θεϊκές ταλιατέλες με σπανάκι

Συνταγές4 ημέρες ago

Πολύ ωραία ιδέα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Συνταγές4 ημέρες ago

Νόστιμο Γλυκό στο πεντάλεπτο, με 4 υλικά, χωρίς να λερώνουμε κουζίνες!

Συνταγές4 ημέρες ago

Μεσολογγίτικο ρολό – ένα υπέροχο γλυκό με καρύδια ή αμύγδαλο, μέλι που μοσχοβολάει βούτυρο

Συνταγές4 ημέρες ago

Τζιγεροσαρμάς – ο θρακιώτικος κεφτές με ρύζι και συκώτι

Exit mobile version