Connect with us

Συνταγές

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Published

on

440748620 7438416212919972 6695056672262723531 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από Xenia Eleftheriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι:

5 αυγά
1 κούπα μεγάλη αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα ηλιέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
3 κουταλιές σούπας κακάο
Λίγο βανιλίνη

Για την κρέμα:
1 ζαχαρούχο γάλαμ, (εγώ έβαλα λίγο παραπάνω)
1 μόρφατ φυτική σαντιγί
100 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
1 κουβερτούρα
(το μορφάτ και το ζαχαρούχο γάλα τα έβαλα απο βραδύς στο ψυγείο)

Για το σιρόπι:
1 κούπα βραστό νερό
4-5 κτσ. σιρόπι από γλυκό κουταλιού βύσσινο
(είχα ανοιχτό βαζάκι, αλλιώς θα έβαζα το σιρόπι βύσσινο «Γιώτης»)

Σάλτσα βύσσινο:
300 γρ. κατεψυγμένα βύσσινα
70-80 γρ. ζάχαρη
15 γρ. Κορν φλάουρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκίνησα με την σάλτσα. Εβαλα όλα τα υλικά μέσα σε μικρό κατσαρολάκι, τα έβαλα σε μέτρια φωτιά, συνέχεια ανακατεύοντας ώσπου να πάρουν μια βράσηγ. Υστερα την άφησα έξω να κρυώσει.

Για το παντεσπάνι: Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη καλά μέχρι να γίνουν μία άσπρη πηχτή κρέμα, προσθέτουμε το ηλιέλαιο, τα χτυπάμε για λίγο ίσα να ανακατευτούν και σταματάμε το μίξερ. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά με απαλές κινήσεις στο μείγμα μας ανακατεύοντας μέχρι να απορροφηθούν.

Σε ένα ταψί στρογγυλό, (26 εκ. είχα εγώ), βάζουμε αντικολλητικό χαρτί και αδειάζουμε το μείγμα μας. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις στην κάτω θέση για 30 με 40 λεπτά.
Το αφημουμε ακρη να κρυωσει καλα.

Για την κρέμα: Χτυπάμε το ζαχαρούχο με την μόρφατ μέχρι να αφρατέψει. Θα προσθέσουμε λιωμένη κουβερτούρα ανακατεύοντας καλά, (την κουβερτούρα την είχα λιώσει στο μπεν μαρί λίγο πιό νωρίς και έψησα ελαφρά να κρυώσει). Ξεχωριστά χτύπησα την κρέμα γάλακτος και την έβαλα στην υπόλοιπη κρέμα.

Αφησα στο ψυγείο ελαφρώς να κρυώσει και να σφίξει.
Αφού κρυώσει το παντεσπάνι θα το κόψουμε με πριονωτό μαχαίρι σε τρία κομμάτια, και ξεκινάμε να στήνουμε. Αν έχετε τσέρκι βολεύει πολύ.
Στρώνουμε το πρώτο κομμάτι το ραντίζουμε με το σιρόπι βάζουμε λίγη σάλτσα και σκεπάζουμε με κρέμα. Συνεχίζουμε το ίδιο με τα αλλα δύο κομμάτια.

Μετά την έβαλα να κρυώσει για 4-5 ώρες στο ψυγείο και ύστερα έβγαλα το τσέρκι και άλειψα τα πλαϊνά της τούρτας.
Εγώ βέβαια τις έκανα αλλιώς τις στρώσεις και διπλή δοσολογία.

Η Συνταγή είναι από Xenia Eleftheriadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γιατί κανείς δεν πρέπει να μείνει χωρίς γλυκό – πάστα ταψιού με γεύση σοκολάτα

Συνταγές2 ώρες ago

Πολύ ωραίο άκρως τραγανό γλυκό κεράσι..

Συνταγές4 ώρες ago

Φανταστικό κέικ τούμπανο με γέμιση μερέντα

ΧΡΥΣΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ5 ώρες ago

Σπιτική αφράτη πίτσα για να είσαι σίγουρος ότι θα βγει κάτι καλό

Συνταγές18 ώρες ago

Λαχταριστά παπουτσάκια για σήμερα με ζουμερή σάλτσα κιμά

Συνταγές20 ώρες ago

Κέικ μπανάνα & σοκολάτα – πάρα πολύ γευστικό!

Συνταγές22 ώρες ago

Σαν να πεθυμήσαμε την γεύση και τα αρώματά του!

Συνταγές24 ώρες ago

Εύκολη συνταγή για μοσχοβολιστό λαχματζούν με λίγα υλικά

Συνταγές1 ημέρα ago

Φανταστικά κουλουράκια με άρωμα και γεύση τσουρεκιού

Συνταγές1 ημέρα ago

Νόστιμο και εύκολο μπισκοτογλυκό με βουτυρόκρεμα – Κουταλιά και απόλαυση!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κάπου κάπου χρειάζεται! Είναι κάποιες μέρες που δεν θες τίποτα να φτιάξεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Τραγανά τυροπιτάκια κουρού – πετυχημένα και νόστιμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Έτοιμο και το παγωτό μας βανίλια με μπισκότα ορεο

Γλυκα2 ημέρες ago

Ένα ξεχωριστό γλυκο σε γεύση και άρωμα – γλυκό Φυστίκι Αιγίνης πράσινο

Συνταγές2 ημέρες ago

Φανταστική σπανακοτυρόπιτα με πολύ ωραίο τραγανό φύλο!!

Συνταγές2 ημέρες ago

Σούπα με λαχανικά και βραστή γίδα – χορταστική και γευστική

Συνταγές2 ημέρες ago

Είναι σκέτο γλύκισμα! Έτσι φτιάχνονται σωστά οι μελιτζάνες στο φούρνο!

Συνταγές3 ημέρες ago

Σκέτη απόλαυση το γλυκό ψυγείου με βάση το τσουρέκι και ζελέ φράουλα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αυτό είναι το πιο καταπληκτικό προζυμιένιο κολατσιό για τα παιδιά!

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλοι το ξέρουν ότι είναι απαραίτητο με το απογευματινό μας καφεδάκι ένα κομμάτι νόστιμη γαλατόπιτα με μέλι

Συνταγές3 ημέρες ago

Σήμερα φτιάξαμε όμορφες και λατρεμένες καριόκες !

Συνταγές3 ημέρες ago

Τέλεια ιδέα για χορτοπιτάκια στον φούρνο με ξινομυζήθρα

Συνταγές3 ημέρες ago

Γλυκό του κουταλιού φράουλα ακόμα και για αρχάριους!

Συνταγές4 ημέρες ago

Δροσιστική και σπιτική λεμονάδα – ότι καλύτερο για τα καλοκαιρινά απογεύματα !!

Συνταγές4 ημέρες ago

Για όσους τα πεθυμήσατε ή δεν προλάβατε δοκιμάστε συνταγή για τσουρέκια που θα γίνουν ανάρπαστα

Συνταγές4 ημέρες ago

Ψωμί τύπου μπριός για επάλειψη με μέλι ,μαρμελάδα ,μερεντα και για γαλλικά τοστ

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό από ένα εκμέκ με τσουρέκι – Καλοκερασμένο, να είναι!

Συνταγές4 ημέρες ago

Πως φτιάχνω σπιτική σπανακόπιτα με 100% επιτυχία

Συνταγές4 ημέρες ago

Ελαφριά αλλά χορταστική και με λίγες θερμίδες σαλάτα

Συνταγές4 ημέρες ago

Δεν θα πιστεύετε πως από τα γεμιστά βγαίνει τέτοια γεύση και τέτοια αρώματα!

Συνταγές5 ημέρες ago

Ωραίος συνδυασμός για γευστικότατη και δροσερή πάστα αμυγδάλου με φράουλες

Exit mobile version