Συνταγές
Θεσπέσια Black Forest τούρτα σκέτος αφρός που λιώνει στο στόμα
Η ωραιότερη Black Forest τούρτα που γίνετε σε χρόνο ρεκόρ – Δοκιμάστε τη και περιμένουμε τα σχόλια και τις εντυπώσεις σας!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
για το παντεσπάνι (Σε ένα μπωλ όλα)
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γρ. ηλιέλαιο
240 γρ. γάλα πλήρες
2 αυγά
1 βανίλια
300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
30 γρ. κακάο
10 γρ. σόδα μαγειρικής
για το σιρόπι
100 γρ. νερό
100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 σφηνάκι λικέρ κεράσι ή κονιάκ
για τα βύσσινα
1 κονσέρβα βύσσινα
20 γρ. κόρν φλάουερ
1 βανίλια
1 σφηνάκι λικέρ κεράσι ή κονιάκ
2 σταγόνες πικραμύγδαλο (προαιρετικά)
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
για την σαντιγί
600 γρ. κρέμα γάλακτος 35 % κρύα
150 γρ. ζάχαρη άχνη
1 κλωναράκι βανίλιας
για τη διακόσμηση
φλούδες Σοκολάτας https://youtu.be/lqScI_YOP6w
βύσσινα
σαντιγί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας τα βύσσινα. Σε μία κατσαρόλα αδειάζουμε την κονσέρβα με τα βύσσινα, τη βανίλια, το σφηνάκι, το πικρομύγδαλο, τη ζάχαρι και βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά. Με λίγο από το ζουμί στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε το κορν φλάουρ και το αδειάζουμε στην κατσαρόλα, αφού έχει πάρει βράση. Ανακατεύουμε ελαφρώς, και μετά από λίγο το αδειάζουμε σε ένα μπωλ. Αφήνουμε να κρυώσει.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της σαντιγύ. Στον κάδο του μίξερ αδειάζουμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρι άχνη και το κλωναράκι της βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά.
Κόβουμε το παντεσπάνι στη μέση σε δύο φέτες και τοποθετούμε την πρώτη στο τσέρκι. Με το πινέλο και με το σιρόπι, πασπαλίζουμε καλά το παντεσπάνι. Αντί για σιρόπι, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σιρόπι από το γλυκό κουταλιού κεράσι.
Με ένα κουτάλι, αδειάζουμε μικρή ποσότητα από τα κεράσια στο παντεσπάνι, τα στρώνουμε και συνεχίζουμε με το 1/3 από τη σαντιγύ.
Συνεχίζουμε με άλλη μία ποσότητα από κεράσια, κατόπιν την επόμενη φέτα παντεσπάνι, σιροπιάζουμε, βάζουμε κεράσια και σαντιγύ την οποία στρώνουμε ομοιόμορφα.
Βάζουμε το τσέρκι στο ψυγείο για 1 ώρα.
Κατόπιν, αφαιρούμε το τσέρκι και στολίζουμε τα πλαινά της τούρτας με σαντιγύ και φλούδες σοκολάτας.
Βάζουμε σαντιγύ στο κορνέ και φτιάχνουμε περιμετρικά ροζέτες. Στο κέντρο βάζουμε κεράσια και πασπαλίζουμε τέλος με φλούδες σοκολάτας.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για “Black Forest τούρτα” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT