Συνταγές
Σήμερα έχουμε γιορτή στο σπίτι! Τι καλύτερο από την αγαπημένη μας τούρτα Black forest
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Πεντεσπανι
6 αυγά
1 1/2 ποτήρι νερού ζάχαρη 1 ποτήρι νερού αλεύρι 1/2 ποτήρι κρασιού κονιάκ 2 κουτ γλυκού μπεικιν 2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε αυγά ζάχαρη ως να αφρατεψουν ρίχνουμε βανίλιες κονιάκ μπεικιν αλεύρι και ανακατεύουμε με μαριζ απαλά ψήνουμε στους 180 για 35 με 40 λεπτά το αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε τρεις δίσκους
Σιρόπι το σιρόπι από τις 2 γλυκά του κουταλιού βύσσινο (εμπορίου)το βάζουμε σε κατσαρολακι διαλύουμε με λίγο νερό και ρίχνω 1 σφινοποτηρο κονιάκ
Σαντιγί 1 γκαρνι συσκευασία σύμφωνα με τις οδηγίες
Συναρμολόγηση πεντεσπανι σαντιγί βύσσινο και επαναλαμβάνουμε ως να τελειώσουν τα υλικά
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!
Ελάτε μαζί μας να δοκιμάσετε άλλη μια καταπληκτική συνταγή για μία λευκή τούρτα που θα την φτιάξετε εύκολα και θα εντυπωσιάσετε σε κάθε γιορτή – με αμύγδαλα
Η Συνταγή είναι από κ. Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για το παντεσπάνι 4 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι αλεύρι
Μισό ποτήρι αμύγδαλο σκόνη
1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ νερό
1 μπέικιν
1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη να αφρατεψουν και ρίχνουμε μέσα το αλεύρι μπέικιν βανίλια και τη σκόνη αμυγδάλου … αυτά όλα μαζί ανακατεμένα και τέλος το νεράκι
Ψήνουμε σε τσερκι 28 εκ.για μισή ώρα
θα το δείτε..
Για τη σαντιγύ μια πράσινη με το κόρνε από έξω που χτυπάμε με λίγο ζαχαρουχο… χωρίζουμε το παντεσπάνι σε δύο μέρη.
Το ποτιησα με λίγη κομπόστα… γίνεται έτσι και αλλιώς πολύ αφράτο.Απο πάνω διακόσμηση φιλέ αμυγδάλου και κερασακια
Η Συνταγή είναι από κ. Theodosia Halvatzh – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.