Συνταγές
Τι καλύτερο σε επιδόρπιο από τον πιο φανταστικό κορμό με παντεσπάνι !
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι
Εβαλα 5 μικρά αυγά, 1 φιλτζάνι ζάχαρη, 2,5 φλ. αλεύρι, 70 γρ. βούτηρο, 2 κουταλιές μπέικιν πάουντερ, 1 φακελάκι βανίλια, 3 κουταλιές κακάο τα χτυπάμε σιγά- σιγά στο μίξερ με σειρά και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου 20”.
Για την κρέμα
1 κουτί μορφάτ είχα στο σπίτι το ίδιο κουτί, έβαλα ζάχαρη άχνη, 1 τυρί κρέμα, βανίλια, λίγο κονιάκ τα χτυπάμε όλα μαζί για να γίνεται η κρέμα.
Όταν έχει γίνει το παντεσπάνι και κρυώσει, το μοίρασα σε 5 λουρίδες απο 8 πόντους με ένα πινέλο, έβαλα λίγο πορτοκαλάδα για σιρόπι μετά την κρέμα.
Εφτιαξα ρόλο για το κορμό μας, στο τέλος λίγο κρέμα και το στόλισα με λίγα κομματάκια κουβερτούρα που τα είχα στο ψυγείο και τρουφάκια σοκολάτας
Η Συνταγή είναι από Tatjana Mico– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις απίθανα και γρήγορα! Εξαιρετική ιδέα για εύκολα ρολάκια κορμού με βουτυρόκρεμα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ ΚΟΡΜΟΥ:
2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ σε σκόνη, 1 βανίλια, 1 φλ. του ελληνικού καφέ κακάο, 200 ml. γάλα φρέσκο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μπολ την σκόνη μπισκότων, το κακάο την βανίλια και τέλος ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα και τα ζυμώνουμε καλά.
Βάζουμε λαδόκολλα στον πάγκο και βάζουμε το μίγμα. Πάνω στο μίγμα βάζουμε λαδόκολλα και με το πλάστη ανοίγουμε ένα τετράγωνο φύλλο.
ΚΡΕΜΑ:
Χτυπάμε σε ένα μπολ 100 γρ. τυρί κρέμα με 1 κτσ. άχνη ζάχαρη. Σε άλλο μπολ χτυπάμε 125 γρ. βούτυρο, 250 γρ. άχνη ζάχαρη, 1 βανίλια.
Τα ενώνουμε τα δυο μίγματα απαλά. Βάζουμε την κρέμα πάνω στο τετράγωνο φύλλο και από την άκρη αρχίζουμε να το ρολάρουμε κλείνοντάς το. Το βάζουμε ψυγείο να κρυώσει.
Όταν το βγάζουμε το κόβουμε κομμάτια και τα βουτάμε στην καρύδα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”