Συνταγές
Τούρτα μπουένο σε γιορτινή έκδοση – αγαπημένη και ταιριάζει άψογα σε κάθε τραπέζι
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Πεντεσπάνι
6 αυγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι φαρίνα
3 κουτ. μπέικιν
1 σφηνοπότηρο κονιάκ
3 κτσ. κακάο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε ζάχαρη, αυγά και όταν αφρατέψουν ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ψήνουμε σε 30άρι ταψί για περίπου 40 λεπτά στους 180 βαθμούς.
Χωρίζουμε στα τρία και σιροπιάζουμε με 1 ποτήρι νερού ζάχαρη και 1 ποτήρι νερού νερό, το βράζουμε 7 λεπτά.
Κρέμα μπουένο
Μια συσκευασία άλειμμα μπουένο.
Το χτυπάμε με μια κρέμα φυτική των 500 γρ. αυτή στην πράσινη συσκευασία, κάνουμε την συναρμολόγηση και επάνω γκανάζ 100 γρ. εβαπορέ, 200 γρ. κουβερτούρα, 1 κτγ. ηλιέλαιο.
Η Συνταγή είναι από γιαννα σκορδουλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πανεύκολη τούρτα μπισκότων έτοιμη σε μόλις 10 λεπτάκια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε σε τάπερ ή ταψί, (30ν) 2 πακέτα μπισκότα πτι μπερ Παπαδοπούλου.
Κάνουμε και μια ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 1 λίτρο γάλα φρέσκο με 5 κτσ. ζάχαρη να ζεσταθεί.
Εχουμε βγάλει λίγο κρύο γάλα σε ένα μπολ και διαλάσαμε 120 γρ. κορν φλάουρ.
Ρίχνουμε το κορν φλάουρ στο ζεστό γάλα ανακατεύουμε και όταν πήξει την κατεβάζουμε και όπως είναι ζεστή την ρίχνουμε στα μπισκότα.
Τα ανακατεύουμε να μουσκέψουν και τα ισιώνουμε! Αφήνουμε να κρυώσουν.
ΣΑΝΤΙΓΥ:
Χτυπάμε 1 μεταλλικό κουτί μορφάτ με 2 φλ.τσ. άχνη ζάχαρ, 2 κτσ. φρέσκο γάλα και την τοποθετούμε πάνω στο κρύο γλυκό.
Και στην συνέχεια το βάζουμε στο ψυγείο.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Γλυκα Απο Την Τζενη”