Συνταγές
Σούπα μαγειρίτσα με συκωτάκια κοτόπουλο, ιδανική για όσους δεν τρώνε την κλασική
Η Συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κιλό συκωτάκια,
με στομάχια και καρδούλες.
1 ματσάκι φρέσκα
κρεμμυδάκια
1 ξερό κρεμμύδι
1φλ.του καφέ ρύζι καρολίνα ή γλασέ
1/2 ματσάκι μαϊντανό,1/2 άνηθο
και δυόσμο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουμε πολύ καλά και καθαρίζω τα συκωτάκια τα ρίχνω στην χύτρα με ζεστό νερό. Μόλις αρχίσει να αφριζει πετάω το νερό. Στην ίδια χύτρα με λάδι και λίγο βούτυρο τα σωτάρω.
Ρίχνουμε από πάνω 2 κ. σούπας αλεύρι ανακατεύουμε και προσθέτουμε νερό ζεστό, νοστιμιά και κύβο, τα λαχανικά
2-3 φύλλα μαρούλι (προαιρετικά) και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
Προσθέτουμε το ρύζι λίγο αλάτι κ πιπέρι
Κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για 40′-45′ μέχρι να μαλακώσουν τα συκωτάκια. Στο τέλος χτυπάμε δύο ασπράδια μαρέγκα
προσθέτουμε τους κρόκους και στο τέλος το λεμόνι.
Ρίχνουμε λίγο λίγο ζουμί από την σούπα κ το αδειάζω στην κατσαρόλα.
Έτσι κάνουμε εγώ το αυγολέμονο.
Έγινε χυλομένη και πολύ νόστιμη.
Η Συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..