Συνταγές
Στήθος κοτόπουλο με λαχανικά με χρώματα και αρώματα
Η Συνταγή είναι από Ελινα Σκλαβου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε το στήθος σε φιλέτα, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε σε ελαιόλαδο, σε μεγάλο και βαθύ τηγάνι, 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά και τα βγάζουμε.
Στο ίδιο τηγάνι σοτάρισα 1 κρεμμύδι χοντροκομμένο, 2 καρότα κομμένα σε λωρίδες, έριξα 1 κτσ. ζάχαρη και όταν αυτή διαλύθηκε πρόσθεσα κόκκινες και πράσινες πιπεριές, (το ίδιο κομμένες).
Τέλος 1 κολοκυθάκι λωρίδες για 1-2′ και μετά τη σάλτσα ντομάτας, λίγο νερό και το κοτόπουλο, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε να μαλακώσουν.
Αφού έσβησα το άφησα στο μάτι να τραβήξει τα υγρά του.
Η Συνταγή είναι από Ελινα Σκλαβου – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Σήμερα φτιαξαμε γεμιστά – Έγιναν, ανάρπαστα!! Μοσχοβόλησε η γειτονιά, καλοκαιράκι!!!
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χρειάστηκε να αδειάσω, ντομάτες, μελιτζάνες, πιπεριές πράσινες και Φλωρίνης και να τα γεμίσω, με ψιλοκομμένη την ψίχα, από τις ντομάτες, μια πιπεριά Φλωρίνης, δύο κρεμμύδια ξερά, τρεις σκελίδες σκόρδο, ένα ματσάκι μαϊντανό και ένα ματσάκι δυόσμο, αλατάκι, πιπεράκι, δύο κουταλιές της σούπας ζάχαρη και σχεδόν ένα νεροπότηρο λάδι, για 15 γεμιστά. Ρύζι γλασέ, μιάμιση κουταλιά της σούπας, για κάθε γεμιστό.
Αναμειγνύω όλα τα υλικά μαζί και γεμίζω. Ανάμεσα στα γεμιστά.
Βάζω τέσσερις μέτριες πατάτες κυδωνάτες και γαρνίρω με αλατάκι και ρίγανη.
Νερό δεν προσθέτω, ούτε στην γέμιση, ούτε απ’ έξω.
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.