Συνταγές
ΠΡΑΣΟΣΠΑΝΑΚΟΠΙΤΑ! Μια νόστιμη πιτουλα για σήμερα με σπανάκι, πράσα, άνηθο, φρέσκα κρεμυδακια
Η συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
250 γρμ. φέτα σε χοντρά κομμάτια, 2 φύλλα σφολιάτα, 5 αυγά, 1 φλυτζάνα ελαιόλαδο, και λίγο ακόμα για άλλειμα στα φύλλα, 1 κιλό σπανάκι, 1 κιλό πράσα μόνο το άσπρο μέρος, 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια, ένα ματσάκι άνηθο, και αλατοπίπερο.
Σε κατσαρόλα μαραίνουμε τα λαχανικά και τα στραγγίζω καλά στο τρυπητό.
Τα ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα, και προσθέτω το λάδι, τα αυγά, τη φέτα και το αλατοπίπερο.
Σε λαδωμένο ταψί στρώνουμε το ένα φύλλο, ρίχνω το μείγμα που έχουμε ανακατέψει καλά και στρώνω από πάνω το δεύτερο φύλλο.
Αλείφουμε με ένα πινελάκι με λάδι και χαράσουμε τα φύλλα.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Η συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Πολύ ωραία ζουμερή και λαχταριστή πορτοκαλόπιτα.
Η συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 πακέτο φύλλο Βηρυτού
-1 κούπα ζάχαρη
-1 κούπα λάδι ελαφρύ
-4 αυγά
-1 κεσεδάκι γιαούρτι
-2 βανίλιες
-1 φακ. μπέικιν
-ξύσμα ενός πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το σιρόπι 3 κούπες ζάχαρη, 2,5 κούπες νερό, ξύσμα από ένα πορτοκάλι και 1 κούπα χυμό πορτοκαλιού, βράσιμο για περίπου 6-7 λεπτά.
Βάζουμε τα φύλλα μαζεμένα σαν βεντάλια στο ταψί και αφήνουμε για περίπου δύο ώρες να στεγνώσουν.
Σε ενα μπολ ανακατεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη να χτυπηθούν καλά, ρίχνουμε το λάδι, την βανίλια ξύσμα, στο γιαούρτι.
Ρίχνουμε το μπέικιν, περιμένουμε να φουσκώσει και ενσωματώνουμε και αυτό στο μείγμα.
Ρίχνουμε κουταλιά- κουταλιά ανάμεσα στις πτυχές και αφήνουμε να πιεί για ένα τεταρτάκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά .
Κρύα πορτοκαλόπιτα, ζεστό σιρόπι.
Η συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.