Συνταγές
Φανταστικά ρολάκια πρασοτυρόπιτας τραγανά και λαχταριστά με φύλλο αέρος
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το φύλλο:
σε μπωλ βάζουμε 600γρ αλεύρι, ένα κουταλάκι αλάτι,δυο κουταλιές ξύδι,ένα σφηνάκι λάδι και δυο φλιτζάνια νερό. Ζυμωνουμε όλα τα υλικά ,η ζύμη δεν πρέπει να κολλάει.
Την ζυμωνουμε πέντε λεπτά. Την αφήνουμε δέκα λεπτά να ξεκουραστεί και μετά την χωρίζουμε σε πέντε μπαλάκια. Σε μπωλ βάζουμε 3/4 του φλιτζανιου ηλιέλαιο και 3/4του φλιτζανιου φυτινή ή βούτυρο λιωμένο, ανακατεύουμε και βάζουμε μέσα τα μπαλάκια,το ένα δίπλα στο άλλο.
Αφήνουμε μισή ώρα
Για την γέμιση:
σε κατσαρόλα βάζουμε πέντε πράσα κομμένα σε ροδελες, λίγο νερό και τα σωταρουμε να μαλακώσουν .
Αφήνουμε να κρυώσουν και προσθέτουμε ένα κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ανιθο ψιλοκομμένο,δυο αυγά, μισό φλιτζάνι ξηρή μυζήθρα τριμμένη,300γρ φέτα,200γρ ανθότυρο,δυο κουταλιές ρύζι, λίγο λάδι, λίγο αλάτι, πιπέρι.
Λαδωνουμε την επιφάνεια που θα ανοίξουμε το φύλλο. Παίρνουμε ένα μπαλάκι και το ανοίγουμε με τα δάκτυλα πάνω στην λαδωμένη επιφάνεια. Το σηκώνουμε και το τραβαμε ελαφρά,δεν πειράζει αν τρυπήσει.
Το διπλώνουμε στην μέση και βάζουμε κατά μήκος γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό και βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.
Συνεχίζουμε έτσι και με τα υπόλοιπα μπαλάκια. Ψήνουμε μέχρι να ροδισει το φύλλο
Η Συνταγή είναι από Reggina Filippou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Τώρα μπορείς και εσύ! Η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ!