Συνταγές
Εύκολη πρασοτυρόπιτα με 3 τυριά – μια απλή διαδικασία
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Υλικά:
2-3 Πράσα κομμένα σε ροδέλες (τα είχα έτοιμα στην κατάψυξη)
2 δέσμιες σπανάκι κομμένο (το είχα έτοιμο στην κατάψυξη)
5 κ.σ. ελαιόλαδο
200 γρ. Φέτα
200 γρ. Μοτζαρελα τριμμένη
50-60 γρ. Ανθότυρο
2 αβγά
αλάτι
πιπέρι
μοσχοκάρυδο (προαιρετικά)
1 πακέτο φύλλα κρούστας (10 φύλλα δίνει)
Ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων και του ταψιού
σουσάμι (προαιρετικά)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μεγάλο τηγάνι ριχνουμε τα κομμένα Πράσα και το κομμένο σπανάκι. Αφήνουνε να σωταριστουν καλα με μέτρια φωτια να βγάλουν τα υγρά τους όλα. Κάτοπιν προσθέτουμε 5 κ.σ ελαιόλαδο να τσιγαριστουν ελαφρά. Αφήνουμε να κρυώσει το μείγμα και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
Σε άλλο μπόλ ανακατεύουμε τα τυριά ρίχνοντας λίγο ελαιόλαδο και 2 αυγά, ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στρώνουμε τα μισά φύλλα σε ταψί ή πυρέξ ελαφρά λαδωμένα και απλώνουνε τη γέμιση.
Σκεπάζουμε με τα δυο τελευταία φύλλα και τα απλώνουμε σουρωμένα.
Τυλίγουμε τα φύλλα που προεξέχουν σε κόθρο και λαδώνουμε ελαφρά όλη την πίτα.
Χαράζουμε ελαφρά όχι μέχρι κάτω.
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 45′-50′ λεπτά στους 190’C βαθμούς.
Η Συνταγή είναι από “Helena’s Greek cooking”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..