Συνταγές
Λαχταριστή και πεντανόστιμη πίτα με ωραίο τραγανό φύλλο
Η συνταγή είναι από Μυρσίνη Ρουμελιώτου-Μαυριάνου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Συνταγή για το φύλλο 500 γρμ. σταρένιο αλεύρι ή το κίτρινο αλεύρι που ζυμώνουμε ψωμί και πίτες.
250 γρμ. νερό θερμοκρασία δωματίου. Μισό κουταλάκι αλάτι, 2 κτσ. ελαιόλαδο. Ζυμώνουμε το ζυμάρι μου για 10 λεπτά στο χέρι.
Αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί. Η ζύμη μου είναι για 4 με 5 φύλλα, αν το ανοίξετε λεπτό.
Τα 2 φύλλα στο κάτω μέρος της πίτας και τα άλλα 3 σκεπάζουμε την πίτα, 70 γρμ. ελαιόλαδο για το άλειμα για τα φύλλα και αλείβουμε και το ταψί κουζίνας.
Ψήνουμε τις πίτες μου στον αέρα 170 βαθμούς για 45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.
Η συνταγή είναι από Μυρσίνη Ρουμελιώτου-Μαυριάνου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Πολύ λαχταριστή, καλοψημένη με πλούσια γέμιση πίτα σφολιάτα με τυριά και γαλοπούλα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Nicki Kir-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
-2 φύλλα σφολιάτας
-5 φέτες γαλοπούλα ψιλοκομμενη
-1 κομμάτι μεγάλο κεφαλογραβιέρα τριμμένη
-μισή κούπα τριμμένο Ενταμ
-1 συσκ.philadelphia
-2 αυγά
-λίγο αλάτι
-λίγο ξηρό μαϊντανό
-1 κρόκο
-σουσάμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός τον κρόκο και το σουσάμι.
Δέρμα στρογγυλό ταψί στρώνουμε λαδόκολλα και βάζουμε το ένα φύλλο σφολιάτα, ρίχνουμε μέσα την γέμιση και από πάνω βάζουμε το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
Αλείφουμε με τον κρόκο και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Χαράζουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 1 ώρα.
(Μπορείτε να βάλετε εννοείται ότι τυριά θέλετε, ακόμη και ψιλοκομμένα μανιτάρια, πιπεριά).
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Nicki Kir-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”