Συνταγές
Πολύ πρωτότυπη και σίγουρα πολύ νόστιμη πορτοκαλόπιτα με πανακότα που θα κάνει πάταγο!
Η Συνταγή είναι από Nana Nana – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500γρ φύλλο κρούστας
250γρ.γιαουρτι
Ξύσμα & χυμό από 3 πορτοκάλια
1ποτ.νερου ζάχαρη
1ποτ.νερου σπορέλαιο
1 φακ. Μπεικιν
5 αυγά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβω με τα χέρια το φύλλο σε κομματάκια
Στο μίξερ για 5 λεπτα χτυπάω τα αυγά, ζάχαρη μετά ρίχνω μπεικιν, σπορέλαιο το χυμό κ το ξύσμα.
Τα ρίχνουμε μέσα στα κομμένα φύλλα κ ανακατεύουμε ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180
Σιρόπι
2 ποτ. Νερού ζάχαρη
1 1/2 ποτήρι νερό
1 πιτ. Χυμό πορτοκαλιού
2 ξυλάκια κανέλας κ τις 2 “κούπες” απτά πορτοκάλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Να βράσουν για 5 λεπτα.
Περιχυνω το ζεστό σιρόπι σε κρύο γλυκό
Το αφήνω να κρυώσει κ το παγωνω στο ψυγείο για 5 με 6 ώρες
Πανακοτα
Φτιάχνω 2 δόση
500γρ.γαλα
500γρ.κρεμα γάλακτος
2 βανίλιες
3κ.σουπας ζαψαρη
5 ζελατίνες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε το γάλα με την ζάχαρη κατεβάζουμε απτην φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα κ την ζελατίνη (την έχουμε βάλει σε μπολακι με νερό να μαλακώσει)
Ανακατεύουμε.
Αφηνουμε στο ψυγείο μέχρι να πήξει ελαφρώς κ μετά το ρίχνουμε επάνω στην πορτοκαλοπιτα.
Αφήνουμε ψυγείο να πήξει τελείως
Η Συνταγή είναι από Nana Nana – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για απίθανη πορτοκαλόπιτα – τέλεια και μυρωδάτη
Η συνταγή είναι από “Antonis Valkanis -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
Φύλλο κρούστας
3 αυγά. Γιαούρτι στραγγίστο.Σπορελαιο, από 200γρ έκαστο. Χυμό από 2 πορτοκάλια και ξύσμα. 2 βανίλια. 1 μπεικιν.
Σιρόπι
200 γρ ζάχαρη και νερό κανέλα φύλο και λίγο χυμό. Το σιρόπι βράζει για 10 λεπτά.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα υπόλοιπα υλικά ανακατεύουμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
Χρησιμοποιήστε φουε. Προσθέστε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το σπορελαιο. Αυτά τα ανακατεύουμε με μαριζ.
Σε λαδωμένο ταψί για 30-40 λεπτά, εξαρτάται από τον φούρνο. Τέλος το σιρόπι κρύο..
Η συνταγή είναι από “Antonis Valkanis -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“