Συνταγές
Η Πορτοκαλόπιτα που θα αγαπήσεις με την πρώτη δοκιμή.
Μόλις είδα αυτή την πορτοκαλόπιτα σηκώθηκα όπως ήμουν και μπήκα κουζίνα να την φτιάξω! Την έκανα και δεν άντεξε πάνω από δύο ημέρες. Ήταν όπως μου αρέσει…ζουμερή, σιροπιαστή και αφράτη.
Η Συνταγή/Φώτο είναι από Ρεας γευσεις – “Ανθισμένη Κουζίνα🌺🌺 (γευστικες δημιουργιες)”.
Υλικά
2 ποτήρια φρέσκος χυμός πορτοκαλιού, (το νερό ποτήρι το κανονικό)
8 κουταλιές της σούπας σιμιγδάλι ψιλό
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
4 αυγά
1 ποτήρι ηλιέλαιο
Μισό ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια
Ένα φακελάκι μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι
2 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
1 πορτοκάλι ολόκληρο ακέρωτο καλά πλυμένο
1 βανίλια
Εκτέλεση
Αρχικά χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να κάνουμε μαρέγκα.
Χτυπάμε στη συνέχεια τους κρόκους με τη ζάχαρη, ρίχνουμε το λάδι, τη βανίλια, το σιμιγδάλι, το χυμό, το ξύσμα, το μπεικιν και ανακατεύουμε με σύρμα.
Ρίχνουμε και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Έπειτα στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 45 λεπτά περίπου.
Όταν κρυώσει κόβουμε την πορτοκαλόπιτα και αφού έχουμε βράσει το σιρόπι με τα υλικά που ανέφερα καθώς είναι ζεστό τη σιροπιάζουμε.
Η Συνταγή/Φώτο είναι από Ρεας γευσεις – “Ανθισμένη Κουζίνα🌺🌺 (γευστικες δημιουργιες)”.