Συνταγές
Έτσι φτιάχνεται η σωστή σιροπιαστή Πορτοκαλόπιτα! Με σιμιγδαλένιο παντεσπάνι και αφράτη κρέμα πορτοκαλιού.
Αυτή είναι η συνταγή για πορτοκαλόπιτα μου κίνησε το ενδιαφέρον με το που την είδα. Την δοκίμασα και δεν μπορώ να σας περιγράψω τα συναισθήματα που ένιωσα. Όσο λαχταριστή φαίνεται η φωτογραφία, άλλο τόσο νόστιμη είναι και στην πραγματικότητα. Προγραμμάτισε να την κάνεις άμεσα.
Η συνταγή / φώτο είναι από την κ.Vaso Chroni–ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Υλικά
Για το σιρόπι:
500 γρ. ζάχαρη
500 ml. νερό
Ξύσμα από 1 πορτοκαλί
1 φέτα λεμόνι
Το βράζουμε για 5 λεπτά
Για το σιμιγδαλένιο παντεσπάνι:
3 αυγά
150 γρ. ζάχαρη
50 ml. ηλιέλαιο
1 κουταλάκι γλυκού βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 πορτοκάλια ψίχα σε μικρά κομματάκια
Για την κρέμα:
100 γρ. κορν φλάουρ ή νισεστέ
180 γρ. ζάχαρη
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
500 γρ. γάλα
500 γρ. χυμό πορτοκαλιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά φτιάχνουμε το σιρόπι μας βάζοντας όλα τα υλικά για το σιρόπι σε κατσαρόλα και βράζουμε για 5 περίπου λεπτά.
Κατόπιν φτιάχνουμε το παντεσπάνι. Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για το παντεσπάνι και τα ανακατεύουμε με το ραβδομπλέντερ. Στη συνέχεια ρίχνουμε 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ και 270 γρ. σιμιγδαλι ψιλό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα με το σύρμα.
Έπειτα, παίρνουμε ένα ταψάκι 20×30 εκ. το λαδώνουμε και το πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι να πάει παντού στην βάση του. Ρίχνουμε το μείγμα και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις για 45 λεπτά.
Αφού ψηθεί το τρυπάμε με μια οδοντογλυφιδα παντού και ρίχνουμε κρύο το σιρόπι .
Για να φτιάξουμε την κρέμα πήζουμε πρώτα το γάλα και μετά ρίχνουμε σε 3 δόσεις τον χυμό να μην μας κόψει η κρέμα.
Είναι μία μοναδική συνταγή για πορτοκαλόπιτα που πρέπει να δοκιμάσεις.
Η συνταγή / φώτο είναι από την κ.Vaso Chroni–ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!
Πάμε και σε μία πιο απλή συνταγή αλλά πολύ πολύ νόστιμη για το πιο εύκολο κέικ που έχεις κάνει.
Η εκτέλεση/φώτο της συνταγής είναι από την κ. Tzeni Tsanaktsidou-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!
Υλικά
5 αυγά
250 γρ. ζάχαρη
200ml. λάδι ελαφρύ
180 ml. γάλα φρέσκο
20 ml. χυμό πορτοκαλιού
500 γρ. αλεύρι
1 φακ. μπέικιν
3 κτσ. μαρμελάδα βερίκοκο
100 γρ. καρύδα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη! Στην πορεία ρίχνουμε το γάλα, το λάδι και τον χυμό! Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν!
Βουτυρώνουμε εν συνεχεία την φόρμα, (ή το ταψί), ρίχνουμε το μείγμα μας και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, για 50 λεπτά!
Όταν το βγάζουμε το αλείφουμε με την μαρμελάδα και τέλος ρίχνουμε την καρύδα!
Εάν θέλουμε ρίχνουμε στο μείγμα έξτρα ξύσμα πορτοκαλιού!
Έτοιμο το κέικ σε ελάχιστο χρόνο και έχεις λύσει το θέμα του πρωινού για μερικές μέρες!
Η εκτέλεση/φώτο της συνταγής είναι από την κ. Tzeni Tsanaktsidou–ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!