Συνταγές
Από τα ωραιότερα που έχουμε δοκιμάσει – νηστίσιμο τρουφάτο κέικ νηστίσιμο με γλάσο σοκολάτας
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γρ. αλεύρι γοχ., (έβαλα φαρίνα)
400 γρ.φρέσκο χυμό πορτοκάλι
300 γρ.ζαχαρη
250 γρ. καλαμποκέλαιο
Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
2 βανίλιες
100 γρ. τρούφα σοκολάτας
1 κτγ. σοδα
2 κτγ. μπέικιν πάουντερ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτύπησα με τον αυγοδάρτη την ζάχαρη με το λάδι, τον χυμό με την σόδα, μέσα και τέλος έριξα το αλεύρι κοσκινισμένο μαζί με το μπέικιν.
Το ξύσμα και την τρούφα ανακάτεψα και το έριξα σε λαδωμένο και αλευρωμένο, (30 ταψί).
Έψησα στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις για 50 λεπτά, (ανάλογα τον φούρνο).
Γλάσο
125 γρ.κουβερτούρα μαύρη
5 κτσ. νερό
5 κτσ. ηλιέλαιο
Ανακάτεψα σε χαμηλή φωτιά και το άπλωσα πάνω στο κέικ μου
Έγινε αφράτο,σοκολατένιο και γευστικότατο.
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
ΡΑΒΑΝΙ ΒΕΡΟΙΑΣ – με το παγωτό θα τους αποτελειώσετε!
Η Εκτέλεση είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο σιμιγδάλι χονδρό 500 γρ.
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα φρέσκο βούτυρο αγελάδος ή φυτίνη
3/4 κούπας ζάχαρη
4 αυγά
1 κεσεδάκι γιαούρτι
2 κουταλάκια του γλυκού μπέηκιν πάουντερ
1 κτγ. σόδα
Ξύσμα πορτοκαλιού
ΣΙΡΟΠΙ
3,5 κούπες νερό
4 κούπες ζάχαρη
σταγόνες λεμόνι και την μισή λεμονόκουπα
5 σταγόνες μαστιχέλαιο ή μισή κουταλιά μαστίχα τριμμένη με λίγο ζάχαρη στο μπλέντερ, όλα μαζί σε κατσαρολάκι και βράσιμο για 15 λεπτά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάλτε σε μια σουπιέρα το σιμιγδάλι, το αλεύρι, το μπέικιν, την σόδα και ανακατέψτε όλα μαζί.
Σε μια λεκάνη χτυπήστε τα αυγά καλά, προσθέστε την ζάχαρη χτυπήστε καλά και ρίξτε το γιαούρτι το βούτυρο.
Ανακατέψτε και ρίξτε σιγά- σιγά και τα υπόλοιπα υλικά.
Λαδώστε το ταψάκι σας και ψήστε σε 32 νούμερο ταψί, σε προθερμασμένο φούρνο σε αέρα στους 170 βαθμούς για 50 λεπτά.
Ψήστε πολύ καλά τρυπώντας με ένα μαχαίρι το γλυκό να βγαίνει καθαρό.
Ρίξτε το σιρόπι χλιαρό έως κρύο πάνω σε καυτό γλυκό, αφήνετε να απορροφήσει το σιρόπι και σερβίρετε.
Η Εκτέλεση είναι από Katerina Kostanasiou-Tatsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.