Συνταγές
Πρωτότυπο νηστίσιμο γλυκό ταψιού με γεύση πορτοκαλί
Η Συνταγή είναι από Αναστασία Φρεμεντίτη – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ
ΒΑΣΗ
250 γρ. αλεύρι γοχ
350 ml. φυσικό χυμό πορτοκαλιού
1 κτγ. σόδα
100 ml. ηλιέλαιο αναμιγνύουμε και ψήνουμε για 3/4 περίπου στους 180°C
ΣΙΡΟΠΙ
150 γρ. ζάχαρη
150 ml. χυμό πορτοκαλιού
Βγάζουμε από το φούρνο το κέικ και ρίχνουμε σιρόπι
ΚΟΚΚΙΝΗ ΣΤΡΩΣΗ:
1 lt. χυμό βύσσινο, (εμπορίου)
120 γρ. Corn flour
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε σε κατσαρόλα πάνω σε φωτιά μέχρι να σφίξει και να γίνει κρέμα. Περιχύνουμε τη σιροπιασμένη βάση μας.
Βάζουμε ψυγείο για μισή ώρα.
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ:
130 γρ. νερό ή γάλα αμυγδάλου που μόλις βράσει ρίχνουμε 200 γρ. κομμάτια κουβερτούρας και ανακατεύουμε μέχρι να ρευστοποιηθεί και ρίχνουμε πάνω από το γλυκό μας.
Η Συνταγή είναι από Αναστασία Φρεμεντίτη – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για κέικ σοκολάτα και πορτοκάλι – τόσο όμορφο και λαχταριστό
Η Συνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 βιτάμ, 1 ΦΑΡΙΝΑ, 1 βανίλια, 4 αβγά, 1 κούπα φρεσκοστιμένο χυμό πορτοκάλι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, μισή κούπα καρύδια χοντροκομμένα, 2 κούπες ζάχαρη, 1 κουβερτούρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη μέχρι να ασπρίσει, ρίχνω τα αβγά και τα υπόλοιπα υλικά, λαδώνουμε.
Αλευρώνουμε την φόρμα, ρίχνω το μισό μείγμα, στο υπόλοιπο βάζω 3 κτσ. κακάο, χτυπάω στο μίξερ.
Το βάζω στην φόρμα, ψήνω 50 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα, η επικάλυψη κουβερτούρα γάλακτος με καρύδια.
Η Συνταγή είναι από Lena Totsika – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.