Συνταγές
Είναι η αγαπημένη πορτοκαλόπιτα της μαμάς
Ένα υπέροχο γλυκό, που η μόνη του διαφορά, από το κέϊκ το σιροπιαστό, είναι ότι, αντί για αλεύρι, βάζουμε κομματιασμένο φύλλο κρούστας.
Η συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπωλ χτυπάμε: 4 αυγά, 1 ποτήρι ζάχαρη, 2 μπέϊκιν πάουντερ, 2 βανίλιες, 1 ποτήρι καλαμποκέλαιο, 1 κεσεδάκι γιαούρτι, ξύσμα από 5 πορτοκάλια.
Αφού χτυπηθούν αρκετά τα υλικά μου, ρίχνουμε μέσα ένα πακέτο φύλλο κρούστας, που το έχω κομματιάσει. Αναδεύουμε με κουτάλα, να πάει σε όλα τα φύλλα, το μείγμα και αδειάζουμε σε καλά λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για μια ώρα περίπου, μέχρι να πάρει καφέ χρώμα το γλυκό μου.
Σε κατσαρόλα, έχουμε βάλει κομμένα στην μέση τα 5 πορτοκάλια, 2 ποτήρια ζάχαρη, 3 ποτήρια νερό και ένα ξύλο κανέλας, να βράσουν για μισή ώρα.
Σιροπιάζουμε ενώ έχουμε το γλυκό ζεστό και το σιρόπι κρύο ή το αντίστροφο. Αφήνουμε να απορροφηθεί καλά το σιρόπι και κόβουμε το γλυκό μου σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Πηγαίνει πάρα πολύ ωραία, με παγωτό καϊμάκι!
Η συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δίχως αμφιβολία η μαγειρική σου φτιάχνει τη διάθεση..
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.