Συνταγές
Φτιάξτε το πιο νόστιμο σιροπιαστό γλυκό που δεν είναι άλλο από μια ζουμερή πορτοκαλόπιτα
Η συνταγή είναι από Ελένη Μουρελάτου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Μισό κιλό φύλλο κρούστας
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
4 αυγά
200 γραμ. γιαούρτι
1 φάκελο μπέικον
1 βαζάκι μαρμελάδα πορτοκάλι
Υλικά για σιρόπι:
2 ποτήρια ζάχαρη
3 ποτήρια νερό
Φλούδες από ένα πορτοκάλι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε με το σιρόπι, όλα τα υλικά σε κατσαρόλα να βράσουν, στα 5′ βρασμού κατεβάζουμε κaι αφήνουμε να κρυώσει.
Κόβουμε φαρδιά κομμάτια το φύλλο κρούστας και μαδ;aμε με τα χέρια ώστε να σπάσουν.
Χτυπάμε ζάχαρη με τα αυγά και συνέχεια ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το μπέικον, το γιαούρτι και την μαρμελάδα, ανακατεύουμε με κουτάλι και συνεχίζουμε να ρίχνουμε τα φύλλα λίγα- λίγα κι ανακατεύουμε ώστε να βρέχονται με το μείγμα.
Αλε;iφουμε με βο;yτηρο το ταψί και ρίχνουμε το μείγμα, ψήνουμε στους 175 βαθμούς για μισή ώρα ή ανάλογα τον φούρνο που έχετε το ελέγχετε.
Δοκιμάζετε με ένα μαχαίρι να μην κολλάει το μείγμα κι είναι έτοιμο.
Βγάζουμε και ρίχνουμε το σιρόπι.
Η συνταγή είναι από Ελένη Μουρελάτου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Ωραιότατη, αφράτη και μυρωδάτη πορτοκαλόπιτα.
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτ. ζάχαρη
4 αυγά
1 γιαούρτι στραγγιστό
1 ποτ. ηλιέλαιο
1 κτγ. μπέικιν
2 βανίλιες
1 πακ. φύλλο κρούστας
Σιρόπι:
2 ποτ. ζάχαρη
1 ποτ. νερό
1 ποτ. χυμό πορτοκάλι
1 πορτοκάλι σε ροδέλες
1 ξύλο κανέλας
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω καλά τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν. Προσθέτουμε όλα τα υλικά και ανακατεύω καλά.
Εχουμε αφήσει το φύλλο να ξεραθεί και το κόβω μικρά κομματάκια. Ανακατεύουμε καλά. Ψήνουμε σε βουτηρομένο ταψάκι στον αέρα στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.
Για το σιρόπι βάζουμε όλα τα υλικά να πάρουν βράση. Βράζω 5 λεπτά από το σημείο βρασμού. Σιροπιάζω κρύο γλυκό, ζεστό σιρόπι.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε, είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.