Συνταγές
Αφράτη πορτοκαλόπιτα που είναι τόσο εύκολη και η γεύση της ξεχωρίζει
Η συνταγή είναι από Mairi Panoraki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
500 γρ. φύλλο κρουστας
4 αυγά φρέσκα
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι ηλιέλαιο
1 γιαούρτι στραγγιστό
2 κουταλιές νερό
2 κουταλιές σιμιγδάλι
2 βανίλιες
1 κουταλάκι γεμάτο ξύσμα πορτοκαλιού
3 κουταλάκια μπεικεν
ΣΙΡΟΠΙ
2 ποτήρια ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού σουρωμενο
2 κουταλιές μέλι
1 ξύλο κανέλας
Εκτέλεση
Βράζουμε όλα τα υλικά για το σιρόπι για 5 λεπτά και αφήστε το να κρυώσει.
Αφήνουμε τα φύλλα έξω στον αέρα να ξεραθούν ή τα ξεραίνουμε λίγο στο φούρνο, (εγώ τα έψησα λίγο στον φούρνο να ξεραθούν όπως είναι στο ταψί).
Χτυπάμε 10 λεπτά δυνατά στο μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη να γίνουν κρέμα να αφρατέψουν.
Κατόπιν ρίχνουμε το ηλιέλαιο, το γιαούρτι αραιωμένο με το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά και χτυπάμε καλά, και ρίχνουμε τα φύλλα μας μέσα ανακατεύοντας καλά να μουσκέψουν όλα.
Λαδώνουμε μέτριο ταψί και ρίχνουμε το μίγμα μας μέσα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς περίπου.
Σιροπιάζουμε το γλυκό καυτό και το σιρόπι κρύο.
Η συνταγή είναι από Mairi Panoraki – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Μια από τις απολαύσεις που μπορείς να χαίρεσαι στο σπίτι, με παρέα ή χωρίς, είναι σίγουρα το φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..