Συνταγές
Μοσχοβολιστά και νοστιμότατα πετιμεζένια κουλουράκια
Η εκτέλεση είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Μοσχομύρισε η κουζίνα κανελογαρύφαλλα, και ούζο.
1 φλυτζάνα τσαγιού πετιμέζι, 1 φλυτζάνα ζάχαρη, 1 φλυτζάνα ελαιόλαδο, 3/4 φλυτζάνας ούζο, 1 κτγ. σόδα ανακατεμένη στο ούζο, από 1 κτγ. κανέλα και γαρύφαλο.
Αλεύρι γοχ. όσο πάρει περίπου 1 κιλό.
Σε λεκανάκι βάζουμε πρώτα τα υγρά υλικά και μετά τα στερεά και ανακατεύουμε καλά να έχουμε μια μαλακιά ζύμη.
Πλάθουμε στο σχήμα που θέλουμε και ψήνουμε σε λαδόκολα στο ταψί μέχρι να ροδίσουν.
Κουλουράκια με πετιμέζι λοιπόν με τη συνταγή της Αργυρώς!!
Η εκτέλεση είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Αφράτα κουλουράκια βουτύρου
ΥΛΙΚΑ για 20 κομμάτια
-175 γρ. βούτυρο μαλακό (σε θερμοκρασία δωματίου)
-60 γρ. άχνη
-3 καψουλάκια βανιλίνης
-175 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
-40 γρ. κόρν φλάουρ
-1/2 κτγ. σόδα φαγητού
-1/2 κτγ. μπέικιν πάουντερ
-1 πρέζα αλάτι
Για την επιφάνεια
-1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Αναμιγνύουμε το αλεύρι με το κόρν φλάουρ, το μπέικιν και την σόδα. Βάζουμε σε μπολ, το βούτυρο με την άχνη και το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να έχουμε ένα αφράτο μείγμα.
Προσθέτουμε σε δύο ή τρεις δόσεις το μείγμα με το αλεύρι στο μείγμα του βουτύρου.
Ζυμώνουμε, ελάχιστα, στο τέλος για να έχουμε μια ομογενοποιημένη, μαλακή, ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Σε αλευρωμένη επιφάνεια, πλάθουμε τα κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175 έως 180 βαθμούς Κελσίου.