Συνταγές
Κουλουράκια με πετιμέζι – καλοφτιαγμένα και σίγουρα τραγανά
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
800γρ. α.γ.χ
150γρ. ηλιέλαιο
180γρ.ζάχαρη
250γρ.πετιμέζι
1 κ.σ.γεμάτη κακάο
1κ.σ.κανέλα
1κ.γ.κοφτό γαρύφαλο
Μισό κ.γ.σόδα
Μισο κ.γ.αμμωνία
2 βανίλιες
180γρ.χλιαρό νερό
2 κ.σ.γεμάτες μέλι
1 κ.σ.κονιάκ
1 φακελάκι μπέικιν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Εριξα σε μια λεκάνη όλα τα υγρά τα ανακατεψα καλά να λιωσει η ζαχαρη και το μέλι,μετά τα στερεά,με προσοχή το αλεύρι για να μην γίνει σφιχτή η ζύμη.Στο τέλος ανακατεύω με μια λαδωμένη μαρίζ
αφηνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί για δέκα λεπτά.
Στην μισή ζυμη έριξα και σταφίδες.
Έψησα στους 170 αντιστάσεις για 15 λεπτά περιπου.Δεν τα άφησα πολύ για να μην μου σκληρίνουν.
Έγιναν πολύ αφράτα,με πολύ ωραίο άρωμα και νοστιμιά
Με προσοχή το αλευρι αν θέλετε να γίνουν αφράτα
Η Συνταγή είναι από Olga Karagianni – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις μυρωδάτα μουστοκούλαρα με πετιμέζι και φοβερή νοστιμιά!
Η Εκτέλεση είναι από Αθανασία Μητροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
1 ποτήρι του νερού ελαιολαδο
1 ποτήρι του νερού ζάχαρη
1 ποτήρι του νερού πετιμέζι
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
1 φλιτζανάκι του καφέ ελληνικό, (καφέ βραστό)
ξύσμα από ένα ολόκληρο πορτοκάλι
2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα
1 κουταλάκι του γλυκού γαρύφαλλο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
Αλεύρι φαρίνα όσο πάρει
ΕΚΤΈΛΕΣΗ :
Σε μπολ χτυπάμε πρώτα το λάδι και την ζάχαρη να αφρατέψουν λίγο. Προσθέτουμε τον χυμό διαλυμένη με την σόδα μέσα, το πετιμέζι τον καφέ και τα υπόλοιπα μυρωδικά.
Ριχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο κοσκινισμένο και φτιάχνουμε μια ωραία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 και πάνω σε λαδόκολλα για 15 λεπτά σε αερα.
Η Συνταγή είναι από Αθανασία Μητροπούλου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Σαμίου