Συνταγές
Πολύ ωραία η πετιμεζόπιτα, η γεύση της μοναδική όπως τα μουστοκούλουρα
Η συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κι αφού ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας του μούστου και του τρύγου
2 φλυτζάνες τσαγιού πετιμέζι, 1 φλυτζάνα χυμός πορτοκάλι, 4 φλυτζάνες αλεύρι γοχ., 1 κτσ. κανέλα, 1 1/2 φλυτζάνα ελαιόλαδο, 2 κουταλιές μπέηκιν, 1 κουταλάκι σόδα μέσα στο χυμό, 1 κτγ. γαρύφαλλο σκόνη, και 1 μοσχοκάρυδο.
Μέλι για την επιφάνεια και σουσάμι.
Είναι απλό γλυκό, φτιάχνεται όπως το κέικ και είναι πολύ νόστιμο.
Στο μπολ του μίξερ βάζουμε πρώτα όλα τα υγρά και μετά προσθέτουμε τα στερεά, με τελευταίο το αλεύρι με το μπέικιν.
Σε ταψί με λαδόκολλα ρίχνουμε το μείγμα που έχουμε αλείψει με μέλι, και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε για 1 ώρα στους 175 βαθμούς.
Η συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Περιηγηθείτε σε νόστιμες και δημιουργικές συνταγές.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Γιατί η απόλαυση της μαγειρικής δεν τελειώνει ποτέ..
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Μουστοκούλουρα με πετιμέζι.
Η συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
-1 κούπα του νες καφέ πετιμέζι
-1 κούπα του νες καφέ λάδι ελαφρύ
-3 κουταλιές σούπας γεμάτες νέα φυτίνη
-1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού
-1 κούπα ζάχαρη
-1 σφηνάκι κονιάκ
-2 κτγ. κανέλα
-1 κτγ. γαρίφαλο
-2 κτγ. μπέικιν πάουντερ
-2 κτγ. μαγειρική σόδα
-1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις…εμένα μου πήρε 1,1/2 κιλό περίπου
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε το λάδι το βούτυρο και την ζάχαρη όλα μαζί για 5 λεπτά. Ρίχνετε το πετιμέζι και τον χυμό πορτοκαλιού και χτυπάτε για αλλά 5.
Ανακατέψτε όλα τα στερεά σε ένα μπολ και ρίχνετε σιγά-σιγά μέσα στα υγρά, θέλουμε την ζύμη μαλακιά και να μην κολλάει στα χέρια.
Αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί για 10 λεπτά, πλάστε μικρά κουλουράκια, βάλτε τα πάνω σε λαδόκολλα και ψήστε για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς σε αντιστάσεις.
Αποθηκεύστε σε μεταλλικό κουτί.
Η συνταγή είναι της κ. Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.