Συνταγές
Εξαιρετικά κουλουράκια με πετιμέζι
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 κούπες αλεύρι γοχ
1 κούπα πετιμέζι
2/3 κούπας ζάχαρη
2/3 κούπας ελαιόλαδο
1/3 χυμός πορτοκαλι και ξύσμα από δυο πορτοκάλια
1/2 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι κανέλα σκόνη
1/2 κουταλάκι γαρυφαλλο σκόνη
Σουσαμι
Εκτέλεση
Σε λεκάνη βαζουμε το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύουμε να λιώσει
Προσθέτουμε το χυμό με τη σόδα
Ρίχνουμε τα υπολοιπα υλικά με τελευταίο το αλεύρι
Το σουσαμι το πασπαλίζουμε αφού πλάσουμε τα κουλουράκια
Σε ταψί με λαδόκολλα αραδιάζουμε τα κουλουράκια και ψήνουμε στους 160 για 15-20 λεπτά, αναλόγως το φούρνο
Θελουμε να είναι μαλακα
Μόλις κρυώσουν τα αποθηκεύουμε σε τάπερ για να διατηρηθούν
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις απολαυστικά σπιτικά μουστοκούλουρα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!-Ευα Χαριτου”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα λεκανάκι Ρίχνουμε 1 ποτήρι του νερού μούστο 1 ποτήρι του νερού ηλιαιελεο 1 φλυτζάνι ζάχαρη 1 κ. της σούπας κανέλα λίγο γαρύφαλλο με το μάτι το Ρίχνουμε ένα τσικ θέλει , μισό ποτήρι του κρασιού κονιάκ που μέσα διαλύουμε 2 κ.του γλυκού κοφτά σόδα.
Τα χτυπάμε με το σύρμα καλά και στη συνέχεια προσθέτουμε μισό κιλό φαρινάπ και λίγο ακόμα. Όμως πρώτα θα ρίξετε το μισό πακέτο και στη συνέχεια σιγά σιγά το υπόλοιπο δεν θέλουμε η ζύμη μας να σφίξει.
Ζυμώνουμε καλά, έχουμε βάλει στο ταψί μου λαδόκολλα και τοποθετούμε τα κουλουράκια ψήνουμε πάνω κάτω αντιστάσεις σε φούρνο προθερμασμένο για 13 λεπτά (αν τα θέλουμε μαλακά γ ‘αυτό τα ψήνουμε τόσο).
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!-Ευα Χαριτου”