Συνταγές
Μυρωδάτοι και τραγανοί κουραμπιέδες – είναι σίγουρο δεν θα μείνει ούτε ένας
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά και διαδικασία:
2 βούτυρους ανάλατους σε θερμοκρασία δωματίου ή 1 βούτυρο και 1 Spry (φυτικό βούτυρο)
1 ποτ.ζάχαρη άχνη
1 βανίλια
Τα κτυπάμε καλά στο μίξερ να γίνουν σαντιγί. Καβουρδίζουμε για 10 λεπτά στο φούρνο
1 φλ. αμύγδαλα και τα κόβουμε αδρά.
Γύρω στα 7φλ αλεύρι κοσκινισμένο
2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
(λίγο μοσχοκάρυδο)
1 αυγό και 2 κρόκους
1/3 φλ κονιάκ και ανθονερο
Εκτέλεση:
Τα βάζουμε στο μίξερ και τελευταίο το αλεύρι με το BP βάζουμε λίγο λίγο τέλος τα αμύγδαλα.Όταν μπει το τελευταίο αλεύρι σταματάμε το μίξερ να ανακατεύουμε στο χέρι.
Πλάθουμε τους κουραμπιέδες μας σε ότι σχήμα θέλουμε. Τους στραγγιλούς κάνουμε ενα λακάκι με το δάκτυλο για να μένει η ζάχαρη άχνη.
Τους βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 35 λεπτά περίπου, να ροδίσουν και να σκάσουν. Σε ένα δοχείο μεγάλο κοκκινίζουμε μια στρώση ζάχαρη άχνη.
Αφήνουμε τους κουραμπιέδες 15-20 λεπτά και τους απλώνουμε στην άχνη. Κοσκινίζουμε ζάχαρη άχνη και τους πασπαλίζουμε. Τους αφήνουμε να κρυώσουν και τους βάζουμε σε τάπερ για να μείνουν τραγανοί.
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!