Συνταγές
Αφράτοι Γιορτινοί κουραμπιέδες που λιώνουν στο στόμα
Η Συνταγή είναι από Elena Diamanti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
τρία βούτυρα των 250 γρ ότι βούτυρο θέλετε ,
300 γραμμάρια αμύγδαλα χοντροκομμένα και καβουρδισμένα λίγο τρεις κρόκους αυγών 25 με 30 γραμμάρια ξύσμα πορτοκάλι 200 γραμμάρια ζάχαρη ή άχνη αν θέλετε τρεις μπανίλιες αλεύρι 1.050 γραμμάρια 70 γραμμάρια κονιάκ η ρουμι η ουίσκι.Και ένα φακ. baking powder.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε 20 λεπτά βούτυρο με ζάχαρη μέχρι να γίνει μαρέγκα το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου πάντα. Ρίχνουμε το ξύσμα πορτοκάλι της βανίλιες το ρούμι ή το ισχύει ή το κονιάκ ότι έχουμε τους κρόκους τα αμύγδαλα αν θέλετε εσείς ψιλοκομμένα όπως τα θέλετε εγώ τα βάζω χοντροκομμένα Στο μίξερ αλλάζουμε μετά χτυπητήρια όταν ρίξουμε το αλεύρι.
Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι μπέικιν πάουντερ στο στην πρώτη δόση του αλεύρι σταματάμε και συνεχίζουμε με το χέρι να ζυμώνουμε από κάτω προς τα πάνω όχι πολύ ώρα μέχρι να τελειώσει το αλεύρι δοκιμάζομαι το άλλο χέρι το καθαρό αν δεν κολλάει η ζύμη είναι έτοιμο.
Τα ζυγίζουμε 30 γραμμάρια το μπαλάκι είναι ένα μέγεθος για μέτριο κουραμπιέ να είναι όλα η ίδια γραμμάρια για να ψηθούνε το ίδιο.
Έχουμε ήδη έτοιμο το ταψί με λαδόκολλα προθέρμανση το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα ψήνουμε 23 λεπτά παρακολουθώ βέβαια και τα βγάζω μόλις κρυώσουν λίγο στα αχνίζουμε με την άχνη τα αφήνουμε αρκετή ώρα ξε σκέπαστα και μετά τα σκεπάζομω ό,τι θέλετε βγήκανε 83, κομμάτια.
Γίνονται πολύ ωραία δεν βάζουμε ροδόνερο γιατί μία φορά που έβαλα δεν μου αρέσει γεύση θα κάνω ακριβώς όπως έκαψα και μου γίνονται επιτυχημένοι.
Η Συνταγή είναι από Elena Diamanti – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.