Συνταγές
Για να φτιάξετε τους καλύτερους κουραμπιέδες
Η Συνταγή είναι από Ελευθερία Κατσάνου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
▪️1 βούτυρο πλάκα 200 γρ. σε θερμ. δωματίου 2-3 ώρες έξω, εγώ έβαλα (lurpak)
▪️Άχνη ζάχαρη 1 κούπα, τα χτυπάμε μέχρι να γίνει σαν σαντιγί αφράτο
▪️50 ml. κονιάκ
▪️ Αλεύρι 4 κούπες γοχ. σιγά- σιγά το βάζουμε μέσα, αφού έβαλα 1 βανίλια και 1 κτγ. μπέικιν
▪️1 κούπα λάδι ή ηλιέλαιο ή μαργαρίνη, (ότι έχετε) – όταν το πλάθουμε σιγά- σιγά
▪️Λίγο μοσχοκάρυδο
▪️τέλος αμύγδαλα περίπου 100 χοντροκομμένα και πλάθουμε ότι μέγεθος θέλουμε και ότι σχέδιο θέλουμε, (στον αέρα για 30 λεπτά στους 175 βαθμούς)
Τους αφήνουμε λίγο σε μια σκάρα ραντίζουμε με ανθόνερο και ζεστοί όπως είναι τους βάζουμε στην ζάχαρη άχνη
(βγήκαν 30 κουραμπιέδες)
Η Συνταγή είναι από Ελευθερία Κατσάνου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Φτιάξτε μυρωδάτους και τραγανούς κουραμπιέδες με καβουρδισμένο αλεύρι
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Πετρινα Μπαρδανη-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. αλεύρι γοχ.
100 γρ. αμύγδαλα ψημένα ψιλοσπασμένα
180 γρ. βούτυρο αγελαδινό σε θερμοκρασία δωματίου
50 γρ. άχνη + για το πασπάλισμα
Μια πρέζα κανέλα και μια πρέζα αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το αλεύρι στο τηγάνι και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύουμε με αυγοδάρτη συνέχεια μέχρι να πάρει χρώμα μπεζ. προσοχή να μην καεί το αδειάζουμε σε άλλο σκεύος και το αφήνουμε να κρυώσει.
Αφού κρυώσει βάζουμε αμύγδαλα, άχνη, αλάτι, κανέλα ανακατεύουμε και βάζουμε το βούτυρο, ζυμώνουμε, πλάθουμε μπαλάκια 25 γρ. περίπου τους βάζουμε στο ταψί με λαδόκολλα πιέζουμε απαλά στο κέντρο με το χερούλι ξύλινης κουτάλας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 15-17 λεπτά, αφήνουμε να κρυώσουν και πασπαλίζουμε με άχνη.
Η συνταγή είναι η μισή δόση την έκανα δοκιμαστικά.
Βγαίνουν περίπου 20 μικροί κουραμπιέδες.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Πετρινα Μπαρδανη-ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”