Συνταγές
Είναι οι νοστιμότεροι και πιο αφράτοι κουραμπιέδες που θα γευτείτε ποτέ
Σαν τους αυθεντικούς κουραμπιέδες της Ν. Καρβάλης δεν έχει αλλά μας αρέσουν πολύ περισσότερο οι σπιτικοί!
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
800 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο
500 γρ. φρέσκο βούτυρο πρόβειο στο γυάλινο βάζο
150-200 γρ. ζάχαρη άχνη, (πόσο γλυκούς τους θέλετε)
2 βανίλιες
250 γρ. ξεφλουδισμένο και καβουρντισμένο, ανάλατο αμύγδαλο ολόκληρο!
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βγάζουμε από το προηγούμενο βράδυ το βούτυρο από το ψυγείο και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για να μαλακώσει.
Χτυπάμε καλά στο μίξερ το ήδη μαλακό βούτυρο για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει ένα άσπρο χρώμα σαν σαντιγύ και εν συνεχεία προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για άλλα 5-7 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα 2 υλικά.
Στον ενδιάμεσο χρόνο προσθέτουμε και τις βανίλιες και σταδιακά και το αλεύρι μας. Κόβουμε μπαλάκια ζύμης στο μέγεθος καρυδιού, (25 γρ.).
Στο κάθε ένα φυτεύουμε από 2 ολόκληρα αμύγδαλα ψημμένα και ξεφλουδισμένα και τα τοποθετούμε σε σειρά πάνω σε αντικολλητικό ταψί ή σε λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στην δεύτερη από κάτω θέση σε αντιστάσεις και στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά ανάλογα την δύναμη του φούρνου σας μέχρι να πάρουν ένα απαλό χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Με ένα στραγγιστήρι βάζουμε την ποσότητα της άχνης ζάχαρης που επιθυμούμε και με κινήσεις δεξιά-αριστερά τούς πασπαλίζουμε μέχρι να ασπρίσουν.
Η Συνταγή είναι από Despina Kotsi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.