Συνταγές
ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ ΜΑΝΙΤΆΡΙΑ ΚΑΙ ΜΠΕΣΑΜΕΛ – ΕΝΑ ΦΑΓΗΤΟ ΜΟΥΡΛΙΑ
Η Συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 πακέτο λαζάνια
800 γρ.σπανάκι
1 ξερό κρεμμύδι
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
1-2 σκ.σκόρδου
Λίγο πράσο άσπρο
1φλ.τσ . μανιτάρια
Άνηθο, αλάτι πιπέρι
1 λίτρο γάλα
7-8 κ.σ.γεμάτες αλεύρι
100 γρμ.βουτυρο
Μοσχοκάρυδο
200 γρ.φέτα ή λευκό τυρί
200 γρ.κίτρινα τυριά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ελαιόλαδο σοτάρουμε τα κρεμμύδια το σκόρδο το πράσο τα
μανιταρια και το σπανάκι.Ριχνουμε την φετα κομμάτια. Προσθέτουμε τον άνηθο αλάτι πιπέρι
Αφήνουμε στην άκρη. Ετοιμάζουμε την μπεσαμέλ.
βάζουμε όλα μαζί σε κατσαρολάκι το γάλα αλεύρι βούτυρο δεν τα τσιγαρίζουμε ανακατεύουμε συνεχώς προσθέτω μοσχοκάρυδο αλατι πιπερι δεν σβολιάζει ποτέ.
Κάνουμε μια ρευστή μπεσαμέλ γιατι χρειάζεται υγρασια για τα λαζανια.
Σε ταψί απλώνουμε λιγη μπεσαμέλ τα λαζανια το 1/3 από το σπανάκι λιγη μπεσαμέλ και τυρια, ξανά τα λαζάνια σπανακι και μπεσαμέλ και ακόμη μια σειρά λαζάνια.
Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ
Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά.
Ψήνουμε στους 180 – 200β για 45′ μέχρι να ροδίσει.
Η σπιτική κουζίνα μπορεί και σου προσφέρει νόστιμα πιάτα και συνταγές για όλα τα γούστα!.
Ανακαλύψτε γρήγορα πιάτα και απολαύστε τον υπόλοιπο χρόνο τρώγοντας τα.
Η Συνταγή είναι από Lagia Paraschou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!