Συνταγές
Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί
Η Συνταγή είναι από Χρυσούλα Παπανικολάου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμάρι
500 γρ. αλεύρι, ένα κτγ. αλάτι, 2 κτσ. ξύδι και 3 κτσ. λάδι, νερό όσο πάρει να γίνει μια εύπλαστη ζύμη να μην κολλάει στα χέρια, αφήνω να ξεκουραστεί.
Κόβω 20 μπαλάκια, τα ανοίγω σαν ένα πιατάκι του καφέ και τα βουτυρώνουμε, βάζω το 4 το ένα επάνω στο άλλο και κάνω 4 φύλλα, δηλαδή 4 δια 5 μας κάνουν 20, αφήνω 10 λεπτά να ξεκουραστούν.
Ανοίγω σε φύλλο, βάζω 3 κάτω λαδώνοντας το καθένα, μετά βάζω τη γέμιση και από επάνω τα άλλα 2 φύλλα, τη χαράζω, την βρέχουμε λίγο νερό με τα δάχτυλα εδώ και εκεί.
Ψήνω στους 180 βαθμούς κελσίου στις αντιστάσεις περίπου 1 ώρα.
Η Συνταγή είναι από Χρυσούλα Παπανικολάου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα πιάτα! Πίο αφράτο κέικ δεν γίνεται.
Λαχταριστό κέικ με γεύση πορτοκάλι και γαρνιτούρα κακάο..
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ένα βιτάμ στο μίξερ και ρίχνω εναλλάξ τέσσερα αυγά και μία κούπα ζάχαρη και χτυπάω.
Ρίχνω μία κούπα χυμό πορτοκαλιού, ξύσμα από 2 πορτοκάλια, δύο βανιλιες.
Ρίχνω το αλεύρι, ένα φαριναπ.
Βγάζω πέντε κουταλιές της σούπας από τον χυλό σε μία κούπα και ρίχνω δύο κουταλιές της σούπας κακάο.
Ρίχνω το μισό χυλό, ρίχνω το χυλό με το κακάο και μετά τον υπόλοιπο χυλό.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα περίπου.
Το καρφώνω με ένα μαχαίρι αν δεν κολλάει είναι έτοιμο.
Αφήνω δέκα λεπτά και ξεφωρμάρω.
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.