Συνταγές
Μούρλια φαγητό!!! Απλό και νόστιμο – σπανάκι τσιγαριστό με αυγά μάτια στο τηγάνι !!!
Λίγη φέτα από πάνω και είναι τέλειο..
γρήγορη εύκολη συνταγή χωρίς ενοχές και θερμίδες . Καλή σας απολαύση!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Σπανάκι κατά βούληση
2 μεγάλα κρεμμύδια
Άνηθο
1 ντομάτα
2 αυγά
Αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα τηγάνι έριξα το ελαιόλαδο και τσιγάρισα τα δύο μεγάλα κρεμμύδια τόσο όσο να καραμελώσουν καλά, στη συνέχεια έριξα το σπανάκι ψιλοκομμένο και τον άνηθο, άφησα να μαραθούν καλά τόσο όσον αρχίσει να κολλάει στο τηγάνι,
Ετριψα μία τομάτα μέτρια στον τρίφτη, έριξα αλάτι και πιπέρι και άφησα το φαγητό να γίνει τόσο καλά όσον να στεγνώσει τελείως μέσα στο τηγάνι.
Εκανα δύο λακουβάκια και έριξα τα αυγά μάτια, άφησα μέχρι να ψηθούν!!! Εγώ χρησιμοποίησα περίπου 300 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι.
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα πιάτα!
Φασολάδα με λεμόνι – άσπρη χωρίς πελτέ
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Από το προηγούμενο βράδυ βάζουμε τα φασόλια, περίπου 500 γρμ., (αφού τα έχουμε πλύνει πρώτα), σε ένα μεγάλο μπωλ με νερό να μουλιάσουν, (όσο περισσότερο τα αφήσουμε, τόσο το καλύτερο).
Την επόμενη μέρα τα σουρώνουμε και τα ξεπλένουμε καλά.
Σε μια κατσαρόλα με νερό, βράζουμε τα φασόλια μαζί με ένα ψιλοκομμένο κρεμμύδι.
Όταν πάρουν την πρώτη βράση τα σουρώνουμε, χύνουμε το νερό, βάζουμε νέο και ρίχνουμε πάλι στην κατσαρόλα μας τα φασόλια με το κρεμμύδι.
Όταν ξαναπάρουν βράση, χαμηλώνουμε και τρίβουμε μέσα ένα καρότο και κόβουμε άλλα δύο σε ροδέλες.
Προσθέτουμε κι ένα φύλλο δάφνης.
Αφήνουμε να βράσουν περίπου μια ώρα με μια και δέκα. Εξαρτάται από τα φασόλια.
Εγώ χρησιμοποιώ συνήθως Πρεσπών, όπου βράζουν πιο γρήγορα.
Αφού έχουν μαλακώσει τα φασόλια μας, προσθέτουμε μια κουταλιά της σούπας αλάτι, μία κουταλιά της σούπας ρίγανη, λίγο πιπέρι, λίγο μπούκοβο, στίβουμε μισό λεμόνι και λίγο ελαιόλαδο.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και σερβίρουμε.
Η Συνταγή είναι από Ανδριάνα Μεϊντανά – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.