Συνταγές
Νηστίσιμα λαζάνια με αγκινάρες – τουλάχιστον 2-3 φορές την άνοιξη με φρέσκες αγκινάρες!
Η Συνταγή είναι από Zafeirios Chatzichalkias – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Έκοψα σε λεπτά φετάκια τους πάτους από 10 φρέσκες αγκινάρες, (τις αγοράζω έτοιμες καθαρισμένες από μανάβικο σε σακουλάκια με λεμονόνερο) και τις σόταρα ελαφρά με ψιλοκομμένο ξερό και φρέσκο κρεμμύδι, καρότα κομμένα σε ροδέλες και αρακά, (κατεψυγμένο από μένα), σε λίγο ελαιόλαδο.
Έσβησα με άσπρο κρασί και μόλις εξατμίστηκε το οινόπνευμα πρόσθεσα ελάχιστο ζωμό λαχανικών, αλάτι, πιπέρι και ξερό θυμάρι. Σιγομαγείρεψα για 20 λεπτά, σκόρπισα ψιλοκομμένο άνηθο και άφησα την «γέμιση» να κρυώσει.
Ετοίμασα μια μπεσαμέλ με ζωμό λαχανικών, (αντί για γάλα) και ελαιόλαδο και έστρωσα λίγη σ’ ένα σκεύος, καλά λαδωμένο και πασπαλισμένο με φρυγανιά.
Κάλυψα με φρέσκα λαζάνια, (χωρίς αβγό), έριξα εδώ και εκεί λίγη μπεσαμέλ και έστρωσα ομοιόμορφα το 1/3 της «γέμισης». Από πάνω σκόρπισα τριμμένα νηστίσιμα κίτρινα και άσπρα τυριά.
Επανέλαβα την στρώση 3 φορές και κάλυψα με την μπεσαμέλ λαδιού. Πασπάλισα με κίτρινο νηστίσιμο τυρί και φρυγανιά και έψησα στους 170 βαθμούς για 45 λεπτά με τις αντιστάσεις.
Η Συνταγή είναι από Zafeirios Chatzichalkias – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Έχουμε χιλιάδες επιλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!