Συνταγές
Χειροποίητα λαζάνια με κρέμα τυριών – Μπουκιά και απόλαυση!
Η συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζυμώνουμε, αλεύρι σταρένιο, νερό, αλάτι, λίγο ξύδι, ελάχιστο λάδι και έναν κρόκο αυγού, φτιάχνοντας μια σφιχτή, σχετικά ζύμη.
Αφήνουμε το ζυμάρι μου να ξεκουραστεί για μια ώρα και ανοίγω φύλλο, το οποίο κόβω σε λωρίδες, όπως στην φωτογραφία.
Σε βραστό αλατισμένο, μπόλικο νερό, ρίχνουμε τα λαζάνια και τα βράζουμε, στραγγίζουμε και “καίω” τα λαζάνια μου, με λίγο βουτυράκι, ανάμεικτο με λίγο ελαιόλαδο.
Σε χαμηλή κατσαρόλα, βάζουμε ελάχιστο βουτυράκι και τσιγαρίζω, μια σκελίδα σκόρδο, όπου όταν τσιγαριστεί, την αφαιρουμε και προσθέτουμε κρέμα γάλακτος και τυριά, διάφορα. Μοτσαρέλα, γκούντα, ένταμ, παρμεζάνα, λίγο απ’ όλα.
Βράζουμε για λίγο, την σάλτσα τυριών, μέχρι να δέσει, προσθέτουμε μέσα σε αυτήν τα λαζάνια, να “τραβήξουν” την κρέμα και σερβίρουμε ζεστά.
Η συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Παρακάτω θα βρεις εύκολες συνταγές μαγειρικής δοκιμασμένες με σίγουρη επιτυχία.
Έλα να δεις πως να φτιάξεις Λαζάνια Ογκρατέν. Απίθανη γεύση!!!
Υλικά 4 άτομα
-500 γραμ. λαζάνια Μisko
-8-10 φέτες μπέικον σε κομματάκια
-200 γραμ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
-200 γραμ.τυρί έμενταλτριμμένο
-1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
-1 κουτάκι εβαπορέ μικρό
-3 αυγά
-5 κτσ. βούτυρο
-αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε στραγγίζουμε και τσιγαρίζουμε τα ζυμαρικά με 2 κουταλιές βούτυρο.
Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον με τις 3 κουταλιές βούτυρο.
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι διαμέτρου 24 εκατ. περίπου .
Στρώνουμε ωραία τα λαζάνια και από πάνω ρίχνουμε ομοιόμορφα παντού το μπέικον με το βούτυρο.
Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα τυριά, τα αυγά,το γάλα το γιαούρτι και το αλατοπίπερο.
Στρώνουμε το μίγμα σε όλη την επιφάνεια και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.
Σερβίρετε ζεστό. Καλή όρεξη!!!