Γλυκα
Red Velvet με κρέμα τυριού! Το πιο νόστιμο κέικ..
Το αφράτο και κατακόκκινο παντεσπάνι στο Red Velvet κλέβει την παράσταση, με μια ελαφριά κρέμα τυριού που είναι εξαιρετική!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
350gr. αλεύρι για όλες της χρήσεις
350gr. ζάχαρη
1κτσ. κοφτή κακάο
1/2κτγ. κανέλα
1κτγ. baking soda
1 πρέζα αλάτι
340ml. ηλιέλαιο
2 αυγά μεγάλα
225ml. γάλα φρέσκο
15gr. χυμό λεμόνι
1 βανιλέτα
28gr. χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
400ml. κρέμα γάλακτος έτοιμη σαντιγί
400gr. τυρί κρέμα
50gr. φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ξεκινάμε την συνταγή φτιάχνοντας το βουτυρόγαλο. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το γάλα και τον χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και το αφήνουμε για μισή ώρα να ωριμάσει.
Σε ένα μεγάλο μπωλ, βάζουμε μία σίτα και κοσκινίζουμε το αλεύρι, την ζάχαρι, το κακάο, την κανέλα, την baking soda, και το αλάτι. Ανακατεύουμε τα υλικά.
Ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τα αυγά, το βουτυρόγαλο και την κανέλα σε ένα άλλο μπωλ, και ανακατεύουμε με το πηρούνι. Στη συνέχεια προσθέτουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής, συνεχίζουμε το ανακάτεμα και το αδειάζουμε στο μπωλ με τα στερεά υλικά.
Ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε το νέο μίγμα ισόποσα σε δύο όμοια ταψάκια 20 εκατοστών με λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις για 30 έως 35 λεπτά και φτιάχνουμε έτσι τα παντεσπάνια.
Μετά το ψήσιμο, τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά και αφαιρούμε τις λαδόκολλες.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας τυριού. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε με το μίξερ έως ότου να γίνει σαντιγί.
Αδειάζουμε κατόπιν στη σαντιγί και το τυρί κρέμα και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ έως ότου να έχουμε μία πηκτή κρέμα.
Βάζουμε σε ένα πιάτο το πρώτο παντεσπάνι και το καλύπτουμε με κρέμα. Τοποθετούμε κατόπιν το δεύτερο παντεσπάνι από πάνω και το καλύπτουμε και αυτό με κρέμα.
Στολίζουμε με καβουρδισμένο αμύγδαλο ή άλλο της προτίμησής μας.
Το αφήνουμε 2 έως 4 ώρες στο ψυγείο.
Δείτε την εκτέλεση της συνταγής με όλα τα βήματα:
Επειδή ένα κέικ ποτέ δεν είναι αρκετό, δες όλες τις νόστιμες συνταγές για Red Velvet που έχουμε και σίγουρα δεν θα ξέρεις ποια να διαλέξεις!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor