Κεικ
Απλό, νόστιμο, όμορφο, εύκολο και γιορτινό Red Velvet κέικ χωρίς καθόλου μίξερ
Συνταγή για φτιάξετε το πιο εύκολο και πιο νόστιμο κέικ με κόκκινο παντεσπάνι και βελούδινη κρέμα τυριού, χωρίς μίξερ.
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Υλικά
για το παντεσπάνι
320 γρ. ζάχαρη
2 βανιλίνες
220 γρ. λιωμένο βούτυρο
80 γρ. ηλιέλαιο
6 αυγά
240 γρ. γιαούρτι
120 γρ. γάλα
520 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
20 γρ. κακάο
25 γρ. μπέικιν πάουντερ
2 κ.σ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής
για την κρέμα
200 γρ. τυρί κρέμα
120 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ. άχνη
1 πρέζα αλάτι
1 βανιλίνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε τη ζάχαρι, τις βανιλίνες, το λιωμένο βούτυρο, και το ηλιέλαιο.
Προσθέτουμε τα αυγά. Ανακατεύουμε και συμπληρώνουμε το γιαούρτι και σταδιακά το γάλα.
Ρίχνουμε μέσω ενός κόσκινου το αλεύρι, το κακάο και το μπέικιν πάουντερ στο μπωλ με το μίγμα και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής.
Σε 2 λαδωμένα τσέρκια 20 εκατοστών, αδειάζουμε ισόποσα το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35 λεπτά στον αέρα.
Μετά το ψήσιμο, αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας. Σε ένα μπωλ ρίχνουμε την κρέμα, το βούτυρο, την ζάχαρη άχνη, το αλάτι, τη βανιλίνη και ανακατεύουμε με το αναδευτήρι.
Βγάζουμε το παντεσπάνι από τα τσέρκια και με το πριονάκι αφαιρούμε το επάνω μέρος που προεξέχει.
Τοποθετούμε το ένα φύλλο παντεσπάνι σε ένα μεγάλο πιάτο και αδειάζουμε επάνω του ποσότητα από την κρέμα την οποία και απλώνουμε ομοιόμορφα.
Κατόπιν, τοποθετούμε το δεύτερο φύλλο παντεσπάνι επάνω από την απλωμένη κρέμα και αδειάζουμε ποσότητα κρέμας. Αφού την απλώσουμε με τη σπάτουλα ομοιόμορφα, βάζουμε επάνω από την κρέμα, κομμάτια από τα δυο φύλλα παντεσπάνι που αφαιρέσαμε με το πριονάκι.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή με κέικ ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Η συνταγή είναι από το κανάλι Dimitris Michailidis
Κάνε εγγραφή στο κανάλι για να είσαι πάντα συντονισμένος ΕΔΩ