Γλυκα
Red Velvet με ελαφριά κρέμα τυριού που θα σε ξετρελάνει
Ακολούθησε την παρακάτω εκτέλεση για να ετοιμάσεις εγγυημένα ένα αφράτο Red Velvet κεικ.
H συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor
Υλικά
350gr. αλεύρι για όλες της χρήσεις
350gr. ζάχαρη
1κτσ. κοφτή κακάο
1/2κτγ. κανέλα
1 κτγ. baking soda
1 πρέζα αλάτι
340ml. ηλιέλαιο
2 αυγά μεγάλα
225ml. γάλα φρέσκο
15gr. χυμό λεμόνι
1 βανιλέτα
28gr. χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο
για την κρέμα τυριού
400ml. κρέμα γάλακτος έτοιμη σαντιγί
400gr. τυρί κρέμα
50gr. φιλέ αμυγδάλου καβουρδισμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το φρέσκο γάλα και το χυμό λεμονιού σε ένα μπωλ και ανακατεύουμε. Το αφήνουμε για μισή ώρα να κόψει το γάλα.
Σε ένα μεγάλο μπωλ βάζουμε μία σίτα και κοσκινίζουμε το αλεύρι, τη ζάχαρι, το κακάο, τη κανέλα, την baking soda, και το αλάτι. Κατόπιν τα ανακατεύουμε με ένα πηρούνι.
Σε ένα άλλο μπωλ ρίχνουμε το ηλιέλαιο, τα αυγά, το βουτυρόγαλο, τη βανίλια, και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το κόκκινο χρώμα και ανακατεύουμε. Το αδειάζουμε κατόπιν στο μπωλ με το αλεύρι. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Αδειάζουμε το μίγμα αυτό σε δύο όμοια ταψάκια των 20 εκατοστών στα οποία έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα ή στις αντιστάσεις για 30 έως 35 λεπτά και έτσι έχουμε έτοιμα τα παντεσπάνια.
Επόμενο βήμα είναι η παρασκευή της κρέμας τυριού. Ρίχνουμε σε ένα μπωλ την κρέμα γάλακτος, και χτυπάμε με το μίξερ να γίνει σαντιγύ.
Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, συνεχίζουμε το χτύπημα.
Σε ένα πιάτο βάζουμε το πρώτο παντεσπάνι και με τη μαρίζ το καλύπτουμε σε όλη του την επιφάνεια με την κρέμα.
Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι πάνω από το πρώτο και με τον ίδιο τρόπο το καλύπτουμε με κρέμα.
Στολίζουμε με το αμύγδαλο και το βάζουμε στο ψυγείο για 2 έως 4 ώρες.
Η συνταγή μας είναι έτοιμη και μπορείτε να σερβίρετε το Red Velvet . Καλή επιτυχία!
Μείνε συντονισμένος! Δες αναλυτικά την εκτέλεση με όλα τα βήματα ΕΔΩ .
H συνταγή είναι από το κανάλι Sotiria amor