Γλυκα
Αν σας περίσσεψε κέικ, πραγματικά αξίζει τον κόπο! Εξαιρετικά τρουφάκια της τελευταίας στιγμής
Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγεςΣ”.
Υλικά
750 γρ κέικ
1 ποτήρι γλάσο σοκολάτα
5 κ.σ brandy
5 κ.σ γάλα
200 γρ καρύδια ψιλοκομμένα
1 κοφτό κ.γ έλαιο βανίλιας
100 γρ σκόνη μπισκότου
Τρούφα και τριμμένο ινδοκάρυδο για το “τύλιγμα”
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
“Θρυμματίζουμε” το κέικ με τα χέρια μέχρι να γίνει σαν “ψίχουλα”. Εν συνεχεία προσθέτουμε το γλάσο, το γάλα, το brandy, το έλαιο βανίλιας, τα καρύδια και σταδιακά τη σκόνη μπισκότου ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να να ενσωματωθούν τα υλικά σωστά.
Σκεπάζουμε το μείγμα με μεμβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον προκειμένου να σφίξει και να πλάθουμε τα τρουφάκια πιο εύκολα. Πλάθουμε τα τρουφάκια και τα “τυλίγουμε” σε τρούφα ή καρύδα. Τα τοποθετούμε σε χάρτινες θήκες και τέλος στη συντήρηση προκειμένου να “παγώσουν”.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Μπορούμε κάλλιστα να φτιάξουμε τα τρουφάκια μας και με περισσεύματα σοκολατόπιτας ή brownies. Όσον αφορά τους ξηρούς καρπούς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε όποιο άλλο είδος ξηρών καρπών της αρεσκείας μας
Η Συνταγή είναι από Spiridoulla Boubouli – “Γλυκες συνταγεςΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για τρουφάκια σοκολάτας – τα πιο λαχταριστά Χριστουγεννιάτικα κεράσματα
Συνταγή από κ. Alexandra Antoniadou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
500 γρ μπισκότα ( ότι έχετε προτίμηση)…
250 γρ τυρί κρέμα…
400 γρ κουβερτούρα και τρούφα χρωματιστή….
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αλέθουμε στο μούλτι τα μπισκότα…
Σε μπολ βάζουμε το τυρί κρέμα μαζί με τα μπισκότα και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα….
Πλάθουμε σε μπαλάκια και βάζουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον για να σφίξουν…
Λιώνουμε σε μπεν μαρι την κουβερτούρα και βουτάμε τα τρουφάκια μας…
Τα τοποθετούμε σε σχάρα για να στραγγίσουν καλά…
Έπειτα τα βουτάμε στην τρούφα και τα αφήνουμε στην λαδόκολλα μέχρι να στεγνώσουν….
Αν θέλουμε τα βάζουμε σε χαρτάκι ή τα τρώμε ως έχει….
Συνταγή από κ. Alexandra Antoniadou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.