Συνταγές
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή για εύκολες τρούφες γάλακτος
Η Συνταγή είναι από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”.
ΥΛΙΚΑ
400 γρ μπισκότα πτι μπερ τριμμένα
1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
3 κσ κακάο
50 γρ λιωμένο βούτυρο
κακάο, τρούφα, ινδοκαρυδο, τριμμένο μπισκότο για επικάλυψη.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ μέχρι να ομογενοποιηθουν.
Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει το μείγμα.
με ένα κουτάλι κόβουμε από το μείγμα και πλάθουμε τις τρούφες μου.
Τις περνάμε από κακάο (ή τρούφα, ή ινδοκαρυδο)
διατηρουμε στο ψυγείο.
Η Συνταγή είναι από “Οι σπιτικές γεύσεις μου”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.. γιατί η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια πεντανόστιμη συνταγή για πολύ αγαπημένο γλυκάκι – οι πιο αφράτες καρύδες
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
5 ασπράδια
1 ποτήρι ζάχαρη
1 βανίλια
1 κγ λικέρ (εγώ έβαλα λικέρ μαστίχα)
Μισό κγ μπαικιν
400 γμ ινδοκαρυδο
Άχνη ζάχαρη για το τύλιγμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε στο δυνατό του μίξερ τα ασπράδια μαρέγκα ρίχνουμε το λικέρ και τη ζάχαρη βροχιδον σιγά σιγά τη βανίλια και το μπαικιν σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε σιγά σιγά την καρύδα και ανακατεύουμε κυκλικά με σπάτουλα
Σε ένα πιάτο κοσκινιζουμε την άχνη
Με δύο κουταλια παίρνουμε από το μίγμα και Πλάθουμε με τα κουταλια μια στο ένα μια στο άλλο ρίχνουμε την κουταλιά στην άχνη την ρολαρουμε και την βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα
Ψήνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία περίπου στο 120 αντιστάσεις για 35 λεπτά
Εάν τα θέλετε εντελώς λευκά ψήνουμε στους 100 για μια ώρα
Η Συνταγή είναι από Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.