Συνταγές
Τέλεια σπιτικά γλυκάκια καρύδες – καλή απόλαυση και καλοκέραστα
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από Ioanna Koulouri” – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ
2 κούπες καρύδα 3 αυγά μία κούπα ζάχαρη δύο με τρεις κουταλιές της σούπας ζαχαρούχο καραμέλα κερασακια για την διακόσμηση.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μία λεκάνη βάζουμε την καρύδα,με την ζάχαρη ανακατεύουμε καλά ρίχνουμε τα αυγά και το ζαχαρούχο καραμέλα
ζυμώνουμε καλά αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ακόμα καρύδα πλάθουμε καλά σε στυλ κουραμπιέ και με τον αντίχειρα κάνουμε μια γουβουλα για να μπει το κερασάκι
ψήνουμε σε προθέρμανσης ο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15′-20′ στα 15 ‘ κοιτάμε αν έχουν ροδίσει και βγάζουμε αφήνουμε να κρυώσουν
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Ioanna Koulouri- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Υπέροχες αγαπημένες καρύδες – εγγύηση
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
3 φλυτζάνια του τσαγιού ινδοκάρυδο
2 κσ αλεύρι
1 φλ τσαγιού ζάχαρη
3 βανίλιες
2 κσ βούτυρο
3 αυγά
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε σε ένα μεγάλο μπολ αλεύρι με καρύδα.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε (ζάχαρη,αυγά,βούτυρο,βανίλιες) ίσα ίσα να διαλυθεί ομοιόμορφα το μείγμα.
Προσθέτουμε το μείγμα της κατσαρόλας στο μπολ με το αλεύρι και την καρύδα.
Το αφήνουμε να κρυώσει παρα πολύ καλά
Μπορούμε να τα κόψουμε είτε με κορνέ,είτε φτιάχνουμε μπαλίτσες με το χέρι μας ανοίγοντας ομοιόμορφα να πάρει το σχήμα της καρύδας,και κάνοντας γραμμές με το πιρούνι για να βγει το σχέδιο.
Ψήνουμε στους 170-180 βαθμούς,για 15-20 λεπτά ανάλογα τον φούρνο
Η Συνταγή είναι από κ. Αλεξάνδρα Κυριάκη– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.