Συνταγές
Αγαπημένες υπέροχες και νόστιμες καρύδες
Η Εκτέλεση είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
4 αυγά…1 κούπα ζάχαρη. 2 βανίλιες. 3 κούπες καρύδα. 1 κουταλιά της σούπας κονιάκ. 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι φαριναπ. 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ( προτιμουμε λουρπακ)
Κτυπαμε τα αυγά με την ζάχαρη…ριχνω του βούτυρο λιωμένο. Βανίλιες, κονιάκ. Την καρύδα με το αλεύρι..ζυμωνω λίγο. Κσνω μπαλίτσες. Διακοσμουμε με κερασάκι, ψήνουμε στον αέρα στους 180 για 15, έως 18 λεπτά, να πάρουν ωραίο χρώμα ελαφρώς χρυσοξανθο.
Ενα γλυκάκι αφρος .δεν θέλει ψυγείο δεν θέλει σιρόπι.
Η Συνταγή είναι από Μένια Στεφοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Μαντυ Μπαξιβανη.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή ..
Αν αγαπάτε την καρύδα, τότε αυτά τα ινδοκάρυδα θα σας ενθουσιάσουν.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
4 ασπραδια
220 γρ. ζαχαρη
2 βανηλιες
Μια τσιμπια αλατι
300 γρ.ινδοκαρυδο
150 γρ. Λιωμενη κουβερτουρα
Κερασακια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπαμε τα ασπραδια να γινουν σαν γιαουρτι σταδιακα ριχνουμε την ζαχαρη συνεχιζοντας το χτυπημα.Προσθετουμε το αλατι και τις βανηλιες.Το μειγμα μας γυαλιζει.Ριχνουμε το ινδοκαρυδο και ανακατευουμε με μια μαριζ .
Παιρνουμε το εξαρτημα που βγαζουμε το παγωτο σε μπαλα η εαν εχετε ενα μικρο μπολακι στρογγηλο εφαρμοζουμε λιγη μεβρανη ωστε να μπορουμε να βγαλουμε ευκολα τα μπαλακια .Γεμιζουμε με ινδοκαρυδο παταμε καλα και με την βεβρανη βγαζουμε τις μπαλιτσες.
Τις βαχουμε σε ταψι με λαδοκολλα και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στον αερα στους 160 βαθμους για περιπου 20 λεπτα μεχρι να ροδισουν.Αφηνουμε να κρυωσουν και βουταμε το κατω μερος στην λιωμενη κουβερτουρα.Στολοζουμε νε κερασακι.
Η Συνταγή είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.