Συνταγές
Εξαιρετικά τρουφάκια για όλα τα γούστα
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Στεργιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 Βιταμ. 250 γρ
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη άχνη.
4 κουταλιές της σούπας κακάο
1 σφηνάκια. Λικέρ της αρεσκείας σας
2 συσκευασίες μπισκότα ..Πτι _Μπερ
1 φλιτζάνι του τσαγιού γάλα
2 βανίλιες
Για. Τα λευκά τρουφάκια
300 γρ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ
1 ζαχαρουχο γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο κάδο του μίξερ. Χτυπάμε το Βιταμ με την άχνη. Πολύ καλά. Και στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά
Σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα και τα αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο
Πλάθουμε τα μπαλάκια. ( 25 ) γρ το καθένα
Διακοσμούμε ανάλογα ότι προτιμάτε.
Βγενουν. ( 40 ) Κομμάτια
Τα λευκά τρουφάκια
Ζεστενουμε. ( Πολύ λίγο. σε κατσαρόλακι το ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ ) και προσθέτουμε το ζαχαρουχο. Πλάθουμε. Μικρά μπαλάκια ..
Η Συνταγή είναι από Κατερινα Στεργιου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν τελειώνει!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για καταπληκτικά τρουφάκια καρπουζάκια.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. Μαρζιπάν (αμυγδαλόπαστα)
Μισό σακουλάκι σταγόνες κουβερτουρας παγωμένες
400 γρ. κουβερτουρα λευκής σοκολάτας
60 ml γάλα εβαπορέ αδιαλυτο
Χρώμα ζαχαροπλαστικής κόκκινο και πράσινο…
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλάθουμε την μαρζιπάν να μαλακώσει λίγο, Ρίχνουμε κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ζυμώνουμε να πάει παντού και να έχουμε μια κόκκινη ζύμη…
Προσθέτουμε τις παγωμένες σταγόνες σοκολάτας, ανακατευουμε, όχι πολύ για να μην αρχίσουν να λιώνουν, και βάζουμε στο ψυγείο για μισή ώρα…
Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το γάλα και το πράσινο χρώμα…
Παίρνουμε την ζύμη μας φτιάχνουμε τρουφακια, τα βουτάμε στην σοκολάτα και τα βάζουμε πάνω σε μια λαδόκολλα στο ψυγείο…
Βγαίνουν περίπου 15 τρουφάκια….
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Οι Γεύσεις της Ελένης”