Συνταγές
Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο που είναι πραγματικά πανεύκολη να την φτιάξεις
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Υλικά
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
2 πράσα κομμένα μόνο το λευκό μέρος
3 αυγά
200 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
50 ml. ελαιόλαδο
Πιπέρι
Άνηθο και δυόσμο ξηρό από 1 κτσ.
10 γραμ. μπέικιν πάουντερ -2 κτγ.
200 γραμ. αλεύρι γοχ.
1 κιλό σπανάκι πλυμένο και κομμένο σε αεροστεγή συσκευασία από το σούπερ μάρκετ
200-300 γραμ. φέτα
1 λεμόνι ακέρωτο το ξύσμα του
Σιμιγδάλι για το ταψί
Ελαιόλαδο επιπλέον για το σοτάρισμα και για το ταψί
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο, στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις.
Ξεκινάμε την σπανακόπιτα μας, τσιγαρίζοντας σε καυτό ελαιόλαδο το κρεμμύδι, και τα πράσα.
Σε διπλανό τηγάνι, αχνίζουμε το σπανάκι, και το βάζουμε σε σίτα λεπτή, να στραγγίζει.
Σε ένα μπολ, αναμειγνύουμε τα αυγά, το γιαούρτι, και το λάδι.
Προσθέτουμε πιπέρι, άνηθο, δυόσμο, το μπέικιν και το αλεύρι.
Κατόπιν, ανακατεύουμε μέχρις να γίνει χυλός, βάζουμε το κρεμμύδι, τα πράσα, το σπανάκι, και την σπασμένη φέτα.
Συνεχίζουμε παίρνοντας το μεγάλο ταψί της κουζίνας το οποίο λαδώνουμε.
Πασπαλίζουμε με σιμιγδάλι την βάση του και απλώνουμε στη συνέχεια το μείγμα.
Τέλος, ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο, την επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε, στην χαμηλή σχάρα του φούρνου, μέχρι να ροδίσει.
Συνταγή/Φώτο της κ. ΜΑΤΟΥΛΑ ΓΙΑΣΙΡΑΝΗ
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!