Συνταγές
Στριφτή σπανακόπιτα έξτρα αφράτη και αρωματική
Η Συνταγή είναι από Snejana Izevkova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Έφτιαξα μίζα με μαγιά: 125 γρ. αλεύρι για πίτα Kula
150 ml. ζεστό φρέσκο γάλα
35 γρ. φρέσκια μαγιά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά περίπου.
Κοσκινίζουμε 525 γρ. αλεύρι και ανακατεύουμε τη ζύμη με τη μαγιά, 2 κτσ. λάδι, 1 κτσ. ξύδι, 1 κτσ. αλάτι, 280 ml. χλιαρό νερό.
Φτιάχνουμε 11 μπαλάκια των 100 γρ. το καθένα, τα τυλίγουμε ελαφρά, σε μικρά καρβέλια και τα αφήνουμε σε ένα ταψί αλειμμένο πολύ με λάδι.
Σε λαδωμένη επιφάνεια βάζουμε ένα καρβέλι, και με τα δάχτυλα αρχίζουμε περιστροφικές κινήσεις, από μέσα προς τα έξω, μέχρι να γίνει 20 εκ. διάμετρος, μετά αρχίζουμε να τραβάμε σηκώνοντας ταυτόχρονα.
Θρυμματίζουμε τυρί, σπανάκι στον ατμό που σοτάρω με φρέσκα κρεμμύδια και άνηθο. Τυλίγουμε σε ρολό και τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί.
Αφήνουμε 1 ώρα να φουσκώσει, αλείφουμε με κρόκο και 2 κουταλιές κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Η Συνταγή είναι από Snejana Izevkova – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Έχουμε χιλιάδες επιλεγμένες συνταγές, δοκιμασμένες όλες για σίγουρη επιτυχία.
Φτιάξτε πεντανόστιμα πιάτα, με γρήγορη εκτέλεση.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!