Συνταγές
Σπανακόπιτα χωρίς φύλλο! To ωραιότερο σε αυτή την πίτα είναι η κρούστα που κάνει από πάνω
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
600 – 800 γρ. σπανάκι, (ψιλοκομμένο)
6 κρεμμυδάκια φρέσκα, (και το πράσινο μέρος τους)
Άνηθος
Μαϊντανός
Αλάτι, πιπέρι
Λίγο λάδι. Σ’ αυτό το σημείο ανακατεύουμε όλα τα υλικά. 300 γρ. φέτα που την προσθέτουμε στο τέλος.
Για την ζύμη:
400 γρ. γιαούρτι
4 αυγά, (τ’ ανακατεύουμε μαζί με το γιαούρτι καλά)
250 γρ. νερό
Λίγο αλάτι, πιπέρι
Λίγο λάδι, (ανακατεύουμε πάλι)
2 κ’ 3/4 της κούπας αλεύρι γοχ., που το ρίχνουμε στο τέλος σε δόσεις μέχρι να ενωθούν πολύ καλά όλα τα υλικά.
Εκτέλεση
Αλείφουμε με βούτυρο, πασπαλίζουμε λίγο αλεύρι ένα ταψί, (εγώ χρησιμοποιώ ένα 36άρι ταψί).
Βάζουμε το 1/3 της ζύμης κάτω. Από πάνω προσεχτικά την γέμιση και μετά την υπόλοιπη ζύμη, αφού την αραιώσουμε με λίγο νερό).
Ψήνουμε στους 190 βαθμούς στις αντιστάσεις 1 ώρα περίπου μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
Η Συνταγή είναι από Λένα Χριστοπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Τεμπέλικα πιτάκια με ζαμπόν, φέτα και σπανάκι.
Υλικά:
2 κεσεδάκια γιαούρτι
1 κεσεδάκι σπορέλαιο
1 κεσεδάκι φέτα τριμμένη
1 κεσεδάκι κασέρι τριμμένο
1 κουταλάκι αλάτι
600 με 700 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κουταλάκια μπέικιν
1 κρόκο αυγού για το άλειμμα
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε τα γιαούρτια, το σπορέλαιο, το αλάτι, το αλεύρι και το μπέικιν!
Αφού πετύχουμε μια εύπλαστη ζύμη προσθέτουμε τη φέτα και το κασέρι!
Ζυμώνουμε καλά!!!!!!!
Χωρίζουμε τη ζύμη σε τρεις μπάλες.
Τη μια μπάλα την αφήνουμε έτσι όπως είναι, στην άλλη μπάλα προσθέτουμε 5 φέτες ζαμπόν ή παριζάκι κομμένο σε μικρά κομματάκια και ζυμώνουμε να πάει παντού!!!!!!
Στην τρίτη μπάλα προσθέτουμε μια φλυτζάνα σπανάκι καταψυγμένο και ζυμώνουμε να πάει το σπανάκι σε όλη τη ζύμη!
Φτιάχνουμε μικρά πιτάκια και τα βάζουμε στο ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Αλείφουμε με τον κρόκο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να πάρουν χρώμα!