Συνταγές
Με παγωτό βανίλια είναι απόλαυση! Πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστας
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
450γρ. φύλλο κρούστας
250γρ.ηλιέλαιο (1,1/4 ποτ.νερού )
250γρ.(1,1/4ποτ.)ζάχαρη
(2κγ.μαρμελάδα πορτοκαλιού )
1 βανίλια
3 κγ.ξύσμα πορτοκαλιού
400γρ.γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά
2 κ.γ BP (μπέικιν-πάουντερ)
70γρ.σιμιγδάλι για να τραβήξει τα υγρά
5 αυγά
Σιρόπι
550γρ. ζάχαρη (2,3/4 νεροπότηρο)
400γρ. νερό(2 ποτ.)
1 ξυλάκι κανέλα
1-2κ.σ.μαρμελάδα πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκάλι και 1/2 ποτ.χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση
Πρώτα κάνουμε το σιρόπι. Το βράζουμε 6 λεπτά στο τέλος βάζουμε το ξύσμα και το χυμό πορτοκαλιού.
Το φύλλο κρούστας το κόβουμε σε λεπτές και το βάζουμε σε ταψί αυτο του φούρνου Στους 160βαθμούς γία 10 λεπτά να πάρει ελαφρύ χρώμα.
Βάζουμε σε μια λεκάνη το ηλιέλαιο, την ζάχαρη τα χτυπάμεμε το σύρμα, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, βανίλια, το γιαούρτι, την μαρμελάδα, το μπέικιν-πάουντερ.
Χτυπάμε τα αυγά και τα βάζουμε κι αυτά.
Ρίχνουμε τα φύλλα κρούστας λίγα λίγα (να μην είναι κολλημένα)Βαζουμε την πορτοκαλοπιτα σε ορθογώνιο pyrex σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς στη μεσαία σχάρα στο αέρα γύρω στα 50 λεπτά.
Την τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα ή ξυλάκι σουβλάκι για να απορροφύσει καλύτερα το σιρόπι.Βαζουμε λίγο λίγο το σιρόπι.
Ένα από τα δύο να είναι ζεστο.
Το κόβουμε αφου κρυώσει τελείως, για να απορροφύσει το σιρόπι του.
Γιατί όπως και να το κάνουμε ένα σπιτικό φαγητό είναι πιο υγιεινό από ένα αντίστοιχο που θα αγοράσουμε απ’ έξω.
Για συνταγές και νόστιμες λύσεις την κάθε στιγμή που θέλεις να μαγειρέψεις..
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Η Συνταγή είναι από Despo Ermogenous – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.