Συνταγές
Πολύ ωραία ιδέα !!! Μελιτζάνες στιφάδο στο φούρνο..!!! Νόστιμο ,λαδερο φαγητό!
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένω και κόβω σε μικρά κομμάτια τις μελιτζάνες και τις βάζω σε μία λεκάνη με αλατόνερο για μισή ώρα
Στη συνέχεια καθαρίζω μερικες πατάτες σε μικρά κομμάτια πλένω αλατίζω και περνάω από το τηγάνι μελιτζάνες και πατάτες ίσα να πάρουν χρώμα και τις τοποθετώ σε ένα ταψί
Στη συνέχεια κόβω περίπου ένα κιλό κρεμμύδια λεπτό φλούδα ρίχνω αλάτι-πιπέρι μία κνορ δαφνόφυλλα μπαχάρι σάλτσα 2 σκελίδες σκορδο,λίγο νεράκι
τελειώνω στο φούρνο μέχρι να ροδίσει το φαγητό και να μελώσει η μελιτζάνα
Αέρα 180 βαθμός
Η Συνταγή είναι από Gogo Samiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για Στιφάδο με χταπόδι, σκέτο λουκούμι.
Η Συνταγή είναι από κ. Elira Pashako Siozou – “Χρυσές Συνταγές”.
ΥΛΙΚΑ
4′ 5 κιλά κρεμμύδι για στιφάδο,
1 χταπόδι ολόκληρο,
1 κεφάλι σκόρδο,
2 ξυλάκια κανέλα,
5 μπαχαρι,
2 γαρίφαλο, αλάτι πιπέρι λάδι,
Ξύδι 1 1,/2 ποτήρι του κρασιού ,
1 ποτήρι του κρασιού κρασί,
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πρώτα βάζουμε 1 κατσαρόλα με νερό , βάζοντας νερό, 1 κρεμμύδι ολόκληρο, 2 δάφνη, ένα ποτήρι κρασί, και τα αφήνουμε να βράσει
Μετά βάζουμε το Χταπόδι, και το αφήνουμε να βράσει μισή ώρα, Σε ένα ταψι βάζουμε τα κρεμμύδια, το σκόρδο, όλα τα μπαχαρικά, και σε ένα μπολ βάζουμε το πελτε ντομάτα ,και ρίχνει και το ξύδι, το ανακατεύουμε
Το Ρίχνουμε στο ταψί, αλάτι πιπέρι , και 1 ποτήρι νερό ίσος λίγο παραπάνω, βαζουμε Αλουμινόχαρτο και στο ψουρνο για 50 λεπτά
Μετα βάζουμε και το Χταπόδι και το ξαναβάλω στο φούρνο για αλί μια ώρα , μπορούν και παραπάνω
Η Συνταγή είναι από κ. Elira Pashako Siozou – “Χρυσές Συνταγές”.