Συνταγές
Υπεργευστικά καλαμαράκια στιφάδο μελωμένα με κρεμμύδια στην χύτρα…
Φαγητό φτιαγμένο με μεράκι!
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό καλαμαράκια φρέσκα καθαρισμένα κομμένα σε ροδέλες, 6 μεγάλα ξερά, 3-4 καρότα, 3 σκελίδες σκόρδου, 3 κτσ. ντομάτα σπιτική, σάλτσα 1 κουτάκι μικρό pummaro, 1 τσιμπιά ζάχαρη, μαυροπίπερο, 1 κτσ. νοστιμιά λαχανικών, λίγο κανέλα, 2 φύλλα δάφνης, κόκκους μαυροπίπερο, σε μισό φλ. τσαγιού ελαιόλαδο σοτάρω τα καρότα.
Ρίχνω τα καλαμαράκια, ανακατεύω, τα σβήνω με ένα σφηνάκι ούζου, αφήνω να εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτω τα κρεμμύδια κομμένα, ανακατεύω ελαφρώς, συμπληρώνω την σάλτσα ντομάτας, το pummaro, τα μυρωδικά. μισό ποτήρι ζεστό νερό.
Κλείνω την χύτρα, αφήνω να βράσουν για 10-15 λεπτά, αποσύρω από την εστία, αφήνω να κρυώσει εάν θέλω να δέσω την σάλτσα περισσότερο.
Ρίχνω 1 κτσ. κορν φλάουρ διαλυμένο σε λίγο νεράκι, το προσθέτω παίρνει 2-3 βράσεις είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
*Εγώ το συνόδευσα με μπασμάτι, και μαϊντανό ψιλοκομμένο.
Η Συνταγή είναι από ArtemisTaia Arampatzi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει.
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για γλυκό σύκο.
Ποικιλία αποστολατικο. Δεν μπόρεσαμε να αντισταθούμε!
Έγινε τραγανό και μυρωδάτο.
Το χρώμα τους είναι τέλειο!
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
50 κομμάτια
2 κιλά ζάχαρη
7 ποτήρια νερό
2 κουταλιές της σούπας γλυκόζη
2 βανίλες
5 ή 6 γαρύφαλλα
1 κουταλιά της σούπας ξινό
1 μικρό κομματάκι γαλαζόπετρα σαν ένα ρεβύθι
3 κουταλιές της σούπας ασβέστη λιωμένο με νερό τα βάζω για 5 ώρες
* Μέχρι 30 κομμάτια ένα κιλό ζάχαρη
Η Συνταγή είναι από Βουλα Πολυζου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.