Συνταγές
Ένα φαγητό ποιήμα – κουνέλι στιφάδο
Πολύ ωραίο φαγάκι καλομαγειρεμενο και πεντανόστιμο.
Νόστιμο και ξεχωριστό!
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 κουνέλι, κομμένο σε μερίδες
2 κιλά κρεμμυδάκια μικρά στιφάδου
7 σκελίδες σκόρδο
ελαιόλαδο και 1 κουταλιά βούτυρο φρέσκο
1 κρασοπότηρο κρασί ροζέ
1 κουταλιά της σούπας πελτέ
1 κονσέρβα ντοματάκι ψιλοκομμένο ή τριμμένη ντομάτα και 1 κουταλιά ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης, κόκκοι πιπεριού, αλάτι, ξύλο κανέλας, 2 μπαχάρια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε για 1 ώρα το κουνέλι μέσα σε ξιδόνερο και έπειτα, το στραγγίζουμε καλά.
Σε ένα σκεύος, βάζουμε το λάδι με το βούτυρο να κάψει καλά. Σωτάρουμε το κουνέλι από όλες τις πλευρές, πολύ καλά. Βγάζουμε σε ταψί ή γάστρα. Συνεχίζουμε με τα κρεμμύδια και τα σκόρδα ολόκληρα.
Τα βγάζουμε και αυτά, δίπλα στα κομμάτια του κουνελιού και στο σκεύος, ρίχνουμε το κρασί, το αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ για 2 λεπτά και βάζουμε τον πελτέ, την ζάχαρη και το ντοματάκι.
Προσθέτουμε νερό, περίπου τρία ποτήρια. Μόλις η σάλτσα, ξεκολλήσει από το σκεύος, την κρούστα, που είχε αφήσει το κουνέλι και τα κρεμμύδια, την ρίχνω και αυτήν στο ταψί, πάνω από τα κομμάτια του κουνελιού και τα κρεμμύδια.
Στολίζουμε με τα δαφνόφυλλα και τα μπαχαρικά. Σκεπάζουμε το ταψί, με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο και καλοψήνω το φαγητό, μέχρι να καλοδέσει η σάλτσα του.
Εξαιρετικό μελωμένο φαγητό, λουκούμι έγινε.
Η Συνταγή είναι από Ντίνα Κατσίρη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Χωρίς όρια, πειραματίσου με διάφορα υλικά και κάνε τους δικούς σου συνδυασμούς που σου αρέσουν!
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!