Γλυκα
Παστάκια – Εκλεράκια με συγκλονιστική γεύση που θα αφήσουν εποχή!
Είναι εκπληκτικά τα παστάκια – εκλεράκια που θα δείτε παρακάτω.. Πανεύκολα και σίγουρα πεντανόστιμα για κέρασμα!!!!!
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT
Υλικά
-1 συσκευασία μπισκότα Σαβουαγιάρ (16 κομμάτια)
-350 γρ. παγωμένη κρέμα γάλακτος 35 %
-60 γρ. ζάχαρη άχνη
-2 βανίλιες
-200 γρ. γάλα
-1 κουτί γλυκού στιγμιαίο καφέ
για το γλάσο
-400 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
-7 κτσ. ηλιέλαιο
-50 γρ. καβουρδισμένα χονδροκομμένα φουντούκια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε με το μίξερ την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρι άχνη και τις βανίλιες, έως ότου να γίνουν σαντιγύ.
Βάζουμε την σαντιγύ σε σακούλα ζαχαροπλαστικής.
Ανακατεύουμε το γάλα με τον στιγμιαίο καφέ και στο μίγμα αυτό βουτάμε τα μπισκότα.
Απλώνουμε κατόπιν επάνω σε ένα μπισκότο σαντιγύ και από πάνω άλλο ένα μπισκότο αφού το βουτήξουμε και αυτό στο μίγμα με τον καφέ.
Φτιάχνουμε έτσι Εκλεράκια σε μορφή σάντουιτς τα οποία τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα.
Οταν γεμίσει το ταψί με τα Εκλεράκια, το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά.
Στη συνέχεια, φτιάχνουμε το γλάσο, ανακατεύοντας και λιώνοντας την κουβερτούρα με το ηλιέλαιο. Προσθέτουμε τα φουντούκια και ανακατεύουμε.
Βγάζουμε το ταψί από το ψυγείο και με τη χρήση ενός πηρουνιού και ενός κουταλιού, περιχύνουμε στα Εκλεράκια το γλάσο.
Ξαναβάζουμε στο ψυγείο για μερικά λεπτά το ταψί με τα Εκλεράκια, ώστε να σκληρύνει ελαφρώς το γλάσο και τέλος μπορούμε να τα διακοσμήσουμε με την σαντιγύ που ήδη έχουμε φτιάξει.
Για να διαλέξεις την επόμενη ξεχωριστή συνταγή σου για ” παστάκια – εκλεράκια ” ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ !
Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση της συνταγής ΕΔΩ και μην ξεχάσεις να κάνεις εγγραφή στο κανάλι:
Η συνταγή είναι από το κανάλι Bake iT