Συνταγές
Φτιάξε απλά και εύκολα Εκλερ, με σοκολατά γάλακτος, στην κουζίνα σου!
Και σε ποιον δεν αρέσουν τα εκλερ; Σήμερα θα φτιάξουμε μαζί στην κουζίνα μας, τα πιο εύκολα σοκολατένια εκλερ που θα είναι τόσο νόστιμα, όσο και του ζαχαροπλαστείου.
Υλικά
Για τη Ζύμη
110 γρ βούτυρο αγελάδας
250 γρ νερό
1 πρέζα ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
150 γρ αλεύρι γ.ο.χ
250 γρ αυγά (περίπου 5 αυγά, αλλά καλύτερα να τα ζυγίσουμε)
Για τη Κρέμα
650 γρ γάλα
60 γρ κορν φλάουρ
1 αυγό
150 γρ ζάχαρη λευκή
2 βανίλιες
Για το Γλάσο
150 γρ. κρέμα γάλακτος
150 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση
Ξεκινάμε φτιάχνοντας τη ζύμη για τα εκλεράκια μας. Σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το βούτυρο μαζί με το νερό, την ζάχαρη και το αλάτι.
Κατεβάζουμε από την φωτιά, ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να αρχίσει να πιάνει στον πάτο. Σημείωση: προσέχουμε να μην στεγνώσουμε την ζύμη.
Όταν είναι έτοιμη την αφήνουμε για 5 λεπτά να κρυώσει και με το μίξερ ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά, που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Κατόπιν, τοποθετούμε την ζύμη σε κορνέ με χοντρή ίσια ή οδοντωτή μύτη.
Σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, “κόβουμε” στενόμακρα σου και με βρεγμένο κουτάλι, ισιώνουμε τις άκρες αν χρειαστεί.
Έπειτα, τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, για 10-12 λεπτά. Κατόπιν, κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε για ακόμα 20-30 λεπτά.
Όταν ροδίσουν, τα αφήνουμε να κρυώσουν στον φούρνο με μισάνοιχτη πόρτα.
Συνεχίζουμε φτιάνοντας την κρέμα. Αναμειγνύουμε το κρύο γάλα με το κορν φλάουρ και το αυγό.
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι, προσθέτουμε την ζάχαρη και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνουν κρέμα.
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
Κατόπιν, λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί.
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ: Κόβουμε τα σου στην μέση και τα γεμίζουμε με κρύα κρέμα.
Έπειτα, βουτάμε την πάνω πλευρά στην χλιαρή σοκολάτα.
Προτείνουμε να τα αφήσετε για τουλάχιστον 6 ώρες στο ψυγείο πριν τα σερβίρετε.
Θα είναι τόσο γευστικά εκλερ όσο και αυτά που αγοράζεις από το ζαχαροπλαστείο! Καλή απόλαυση.
Δες αναλυτικά την συνταγή στο βίντεο παρακάτω:
Αν σου αρέσει η συνταγή, κάνε ΕΓΓΡΑΦΗ στο κανάλι!